fbpx

Mijn lichaam draait overuren & ik begin 2018 met een goede huilbui

Mijn lichaam draait overuren

Mijn lichaam draait overuren, zeker in de laatste weken van 2017. Nu 2018 echt is begonnen wil ik jullie nog een luchtig 2018 wensen! Ik kan volmondig zeggen dat ik een leuk, gezellig, leerzaam en uitdagend jaar achter de rug heb. Het afgelopen half jaar, heb ik beter geleerd om liever voor mijzelf te zijn, om te kijken wat ik wil en om mijn energie beter te verdelen over de dingen die ik wil en moet doen. Maar dan nog gaat het weleens fout en hier zou ik dan in 2018 weer verder in willen leren. Vooral het moment dat je moe bent, je hoofd overloopt met van alles wat je (denkt dat je) moet doen en elke spier in je lichaam zeer doet. Jep, op dat soort momenten stort ik in en laten we nu echt eerlijk zijn… 1 januari 2018 was dat moment (de eerste van 2018, veel eerder had het niet gekund… best knap als je het zo bekijkt) 

Mijn lichaam draait overuren

De feestdagen waren zwaar, mijn lichaam draaide overuren en met nog een aantal leuke dingen tussendoor was het te veel. Op 1 januari, na lekker uitslapen (dat dan weer wel), merkte ik aan mijzelf dat ik op alles en iedereen (sorry mama, papa en Demi) k*t reageerde en alles wat werd gezegd tegen mij pakte ik 10 keer zo erg op. “Fenna thee? Nee rot op”, hahah nee, dat is overdreven, maar je snapt wat ik bedoel. Dat was eigenlijk al waar ik aan had kunnen merken dat ik niet lekker in mijn vel zat. Maar volgens mij, op dat moment, was heel de wereld stom en irritant en ik niet! Want ik had alles onder controle… toch?

Ik begin 2018 met een goede huilbui

Na een goede huilbui en mijzelf afvragen waarom ik nu eigenlijk huil kwam ik tot de conclusie dat ik gewoon supermoe ben en dat ik het overzicht ben verloren. Zoals ik al zei, mijn lichaam draaide overuren. Toen ik dat door had moest ik praten, ik vind het dan lastig om zelf mijn hoofdje weer te ordenen, gelukkig heeft mama daar altijd begrip voor en helpt ze. Er zijn dus een aantal dingen besloten en het komt erop neer dat ik prioriteiten moet stellen. Hoe en wat de prioriteiten zijn moet ik nog even bekijken. Voordat maandag school weer begint ga ik eerst proberen om te rusten zodat mijn lichaam weer wat energie heeft, dit wil ik doen door:

  • ‘Normaal’ en regelmatig eten
  • Middagdutjes
  • Netflix kijken

Hopelijk kan ik dan ondertussen ook uitvogelen hoe mijn prioriteitenlijstje eruit komt te zien voor de komende weken. Misschien niet het berichtje waar ik 2018 mee wilde beginnen of hoe ik het jaar voor mijzelf wilde beginnen, maar ik kan het maar beter vroeger dan later door hebben, toch?

Is dit herkenbaar voor anderen en heb jij je prioriteiten op orden? Heb je toevallig het laatste berichtje van 2017 gemist, bekijk het hier terug!

Liefs, Fenna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: