fbpx

Fenna’s boekclub: Life on sneakers van Evi Renaux #5

Life on sneakers

Life on Sneakers is de titel, en ik houd van dit boek! Ik ben erachter gekomen dat mensen met een beperking, ziekte of (on)zichtbare klachten van lezen houden, net als ik! Het is namelijk iets wat je kunt doen met minder energie. Laatste boekclub boek vind je hier. Niet getreurd, na dit berichtje kun je, en moet, je het boek altijd nog zelf lezen. Ik zal niet te veel verklappen. Het boek gaat over Evi Renaux, ze heeft het ook zelf helemaal geschreven wat ze perfect kan, met dank aan haar journalistiek achtergrond. Ze vertelt over haar zoektocht naar een diagnose en hoe ze omgaat met plan B.

Life on Sneakers

Evi is gezond, net gescheiden, heeft een dochtertje, ze heeft een droombaan en leuke vrienden en familie. Dus, wat kan er misgaan toch? Heel veel! Van de een op de andere dag wordt ze heel erg ziek. Maar hoe dat kan en wat ze heeft dat weet zijzelf en de dokteren niet. Van de een op andere dag kon ze geen hakken meer aan maar werden het sneakers. Aaaah je snapt de titel, top!

Life

Ik vind het verhaal super herkenbaar, wat aan de ene kant fijn is en aan de andere kant super stom. De beperkingen van Evi en mijzelf en het verloop daarvan is helemaal anders (ik zal niet verklappen wat er anders is). Maar de manier van hoe ziekenhuizen en dokters je behandelen is dus blijkbaar overal hetzelfde. Het wantrouwen, naar huis worden gestuurd terwijl je doodziek bent en te horen krijgen ‘het zit tussen je oren’, is erg herkenbaar! Ook hoe ze praat over dankbaarheid, onmacht en acceptatie is herkenbaar. Wat ik ook mooi vind aan het boek is dat het in een soort van tijdlijn is geschreven, het is erg duidelijk om te volgen en je weet precies wanneer wat gebeurd. Naast het verhaal zijn de brieven die in het boek voorkomen heel mooi en ontroerend. Ik heb het zeker niet drooggehouden tijdens het lezen van het boek. Dat komt omdat het zo herkenbaar en aangrijpend is. Maar ook omdat het doorzettingsvermogen, de kracht en de energie ervan afspat. Heel mooi, echt een aanrader!

Bloggen

Wat Evi en ik nog meer gemeen hebben is dat we schrijven leuk vinden. We zijn allebei begonnen met bloggen om ons verhaal te delen en anderen te helpen. Maar ook om bezig te zijn en iets creatief, zonder dat we daar de hele middag voor moeten staan.

Lijkt het boek je wat, dan kun je het hier bestellen bij bol.com. Heb je een andere boekentip, laat het me weten!

Liefs, Fenna

Life on Sneakers online kopen bij Bol.com: Klik hier
Website van Evi: Klik hier
Instagram van Evi: Klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: