fbpx

Demi & ik kletsen over mensen ontmoeten met dezelfde beperking

Sociale dingen ondernemen is niet altijd even makkelijk als je een beperking hebt. Mensen die je begrijpen maken het wel wat makkelijker. Daarom hebben Demi en ik een filmpje opgenomen over het onderwerp ‘mensen ontmoeten met dezelfde beperking.’ Want eigenlijk is het heel fijn als je mensen ontmoet die in hetzelfde schuitje zitten als jij.

Mensen ontmoeten met dezelfde beperking

Demi zegt het in het filmpje ook, soms kan het best confronterend zijn om mensen te ontmoeten met dezelfde beperking. Daar heeft ze helemaal gelijk in. Toch is dat geen reden om het niet te doen. Want het is ook erg fijn. Ik zal eens een paar voordelen opsommen: ze weten wat je meemaakt, het kletst erg fijn en ze maken geen domme opmerkingen. Dit heeft alles te maken met begrip. Mensen die niet in hetzelfde schuitje zitten kunnen accepteren en rekening met je houden, ze zullen nooit weten wat jij doormaakt. Door mensen te ontmoeten wordt begrepen. Laten we maar eerlijk zijn, onbegrip is niet fijn!

mensen ontmoeten met dezelfde beperking.

Hoe ontmoet je mensen?

Je kunt net als ik gaan bloggen. Maar als je iets simpels wilt is online sowieso een goed idee. Er zijn vele Facebookgroepenwaar je lid van kunt worden om mensen te ontmoeten en over onderwerpen te spreken zonder oordelen. Daarnaast kun je ook op Instagram mensen volgen die het zelfde ziektebeeld hebben, stuur ze eens een privé bericht. Niet geschoten is altijd mis. En alleen online contact en soms chatten is ook fijn als je ergens tegen aanloopt. Als je offline mensen wilt leren kennen dan kun je afspreken met mensen die je van online kent of Google eens naar activiteiten die stichtingen organiseren. Zoals ‘verenging van scoliose patiënten’ is voor mensen met scoliose en organiseert regelmatig offline evenementen.

In het filmpje hierboven leer je meer over de ervaring die Demi en ik hebben met mensen ontmoeten met dezelfde beperking. Wat is jouw ervaring? Kan je niet wachten op de volgende video? Abonneer je hier op mijn Youtube kanaal.

Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: