fbpx

Moeder van een kind met een beperking #1

door | dec 7, 2017 | Chronisch Ziek, Column van mama, Leven, Mindset

Moeder van een kind met een beperking, dat is mijn mama. Mijn moeder, Ineke, mijn steun en toe verlaat, degene die voor mij vecht wanneer ik het niet kan, die mij beter kent dan ikzelf, mijn beste vriendin en degene die mij alles heeft geleerd (sorry pap hahah). Zoals je begrijpt hou ik erg veel van mijn moeder :)! Ik schrijf op Hou Het Luchtig over mijn beperkingen op een positieve manier om anderen in helpen en te inspireren. Maar zonder mijn moeder zou ik dit niet kunnen en zou ik eigenlijk niet eens leven even om hard, kort en duidelijk te zijn. Moeder van een kind met een beperking

Wat ik zeker nu ik ouder ben steeds beter begrijp is dat ik een dagtaak ben geweest voor mijn moeder, zeker op jongere leeftijd en soms nu nog steeds, ik heb haar veel stress en hoofdpijn bezorgd en ze heeft altijd voor mij moeten vechten. Het is niet niks om moeder te zijn van een kind met een beperking. Daarom leek het mijn moeder en mij leuk om haar ook eens wat te laten vertellen op Hou Het Luchtig!

Mama aan het woord

“Vandaag is het idee ontstaan om een blog te schrijven op ‘Hou Het Luchtig’. Over… over hoe het is als je moeder bent van een kind met een beperking. Eigenlijk heb ik twee kinderen met een beperking, en nog een kind zonder beperkingen. Maar daar gaan we het niet over hebben. We houden het luchtig, toch? Dus, over Fenna. Maar waar ga ik over schrijven. Ik kan er boeken over vol schrijven als ik bij het begin. Puh, ben ik pas klaar als ik tachtig ben. Ik heb even nagedacht over hoe ik dit ga aanpakken. Maar ik denk dat ik ga schrijven over wat me op dat moment bezighoud. Dit was alvast de inleiding en nu weet je dat er regelmatig wat aan zit te komen van mijn hand. Dus…. Hou Het Luchtig.”

Niet getreurd er komen nog meer van deze wijzen woorden aan! Wij zijn super benieuwd wat jullie er van vinden om zo nu en dan ‘mama aan het woord’ te lezen, laat het ons weten in de comments.

Tweede deel komt donderdag 14 december online

Liefs, Fenna & Ineke