fbpx

Hoe vind je de motivatie om thuis yoga te oefenen?

door | mei 12, 2022 | Chronisch Ziek, Scoliose

Discipline en motivatie om thuis yoga te oefenen… al bijna twee jaar houd ik het vol om 3 tot 4 keer per week voor 20 minuten mijn yoga mat uit te rollen, lees mijn tips zodat jij ook de motivatie krijgt om thuis yoga te doen!

Zo vind jij ook de motivatie om thuis yoga te doen!

Wat heb je nodig?

Discipline. Ja. ​​​​​​​​
Motivatie. Ja. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Ik merk aan alles dat mijn lichaam er goed op gaat. Sinds dat ik ben begonnen met yoga ben ik flexibeler, het lukt me beter om langer rechtop te staan en te zitten zonder rugleuning, ik ben sterker, ik heb minder pijn bij mijn grootste kromming in mijn rug (scoliose).

Dat geeft mij zoveel motivatie en discipline! Natuurlijk ervaarde ik dit niet meteen. En dat het zo positief zou uitpakken had ik ook nooit verwacht. Ik ben sterker in mijn core. Ik ben écht veel leniger terwijl ik dacht dat lichamelijk niet eens kon.

Ook wordt het door mijn fysio die gespecialiseerd is in scoliose aangeraden om yoga echt te blijven doen, dat geef ook extra motivatie om door te gaan. Samen met mijn fysio kijken we ook naar oefeningen die passen binnen bij yoga routine zodat ik het ook echt kan toepassen thuis en het me geen extra moeite kost. Ideaal en praktisch!

En nog een andere voordeel: Ik heb meteen 20 minuten tijd voor mezelf. ​​​​​​​​Geen telefoon of afleiding, even niks.

Hoe krijg je motivatie om thuis yoga te doen?

Dat alleen al geeft me motivatie en discipline! Ook starten met iets nieuws? ​​​​​​​​​​​​Zorg dan dat het een routine wordt:

  • Vind een moment dat het jou 9/10 uitkomt. Zodat je het makkelijker volhoudt. ​​​​​​​​
  • Geef het werkelijk een kans, niet na 1 week al ophouden! ​​​​​​​​
  • Wees je bewust van wat het je oplevert voor motivatie! ​​​​​​​​
  • Maak het geen ‘moetje’, maar doe het omdat jij het wilt! Soms even niet mag daarom ook, morgen weer wel! ​​​​​​​​​​​​​​​​
  • Stap voor stap! In het begin deed ik maar 10 minuten yoga en nu heb ik dat uitgebouwd naar 20 minuten. Start dus gewoon bij het minimale, kijk of je het wat vindt en vanuit daar kun je uitbouwen. Liever iets doen, dan helemaal niks.

Handige tools om te starten!

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

BLIJF OP DE HOOGTE: SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

motivatie thuis yoga