fbpx

5 tips om positief om te gaan met negatieve gedachten

door | mrt 9, 2018 | Mindset

Ook ik heb negatieve gedachten, ondanks dat ik vaker positief ben. Zoals de momenten dat ik te moe ben, te veel pijn heb, school te veel is en wanneer ik heel de wereld haat. Ja, ook ik heb dat soort moment. Niks om je voor te schamen. Maar het is wel van belang dat je weer zo snel mogelijk teruggaat naar je positieve en vrolijke zelf. Laats had ik een haat moment, vol met negatieve gedachten. Naderhand vroeg ik mij af wat mij nou eigenlijk hielp om uit het die negatieve spiraal te stappen… daarom heb ik 5 tips gemaakt die mij hielpen en hopelijk jullie nu ook! 

Negatieve gedachten

  1. Zeg hardop tegen je zelf dat je vanaf dit moment niet meer negatief gaat denken en heel de wereld stom gaat vinden. Vanaf nu ga je weer positief doen. Ik heb hardop gezegd dat ik nu weer positief ging doen, tegen mijn koffie wel te verstaan… maar het hielp wel.
  2. Zing hardop mee in de auto, onder de douche of op je kamer. Schreeuw mee op leuke en vrolijke muziek, dat lucht op. In de auto kwam er een leuk nummer op de radio voorbijkwam, ik begon spontaan mee te blèren. Het grappige was dat ik er vrolijker van werd en dat ik merkte dat het op luchtte.
  3. Neem een moment bewust rust, kop thee of kopje koffie. Wanneer je bewust even een rust moment pakt dan heb je ook de mogelijkheid om rust te vinden. En wanneer het je lukt moet je proberen even te mediteren, ik vind dat eerlijk gezegd nog wel lastig. Toen ik even ging zitten voelde ik wel duidelijk dat ik dat even nodig had. In plaatst van mijzelf voorbijrennen, stond ik even stil.
  4. Doe lief tegen jezelf, als je zin hebt in een stukje chocolade mag je dat gerust pakken. Je hoeft  jezelf niet dingen te verbieden omdat je niet lekker in je vel zit. Chocolade is positief! Dit heb ik letterlijk mezelf wijs gemaakt toen ik zin had in chocolade. Eigenlijk was ik al een excuus aan het verzinnen waarom ik het niet moest pakken. Toen dacht ik, waarom niet? Ik mag gerust een stukje chocolade, because I need it!
  5. Nog een lange to do list of het gevoel dat je nog heel veel moet doen? Doe het meteen want ertegenaan blijven hikken zorgt alleen voor meer onrust en negativiteit. En dan heb je ook meteen een goede manier om je gedachtes te verzetten. Ik zat al niet lekker in mijn vel en ik had voor mij gevoel en super lange to do list. Hier had ik dus ook echt geen zin in, maar toch ben ik gaan werken. Uiteindelijk was de to do list helemaal niet zo lang. Ik voelde mij ook voldaan door mijn productiviteit en tevreden toen ik klaar was. En ik had zeker 1,5 uur niet zitten mokken en de wereld zitten haten!

Dit allemaal bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat ik weer kon denken zoals ik normaal doe, positief. Het heeft mij helpen accepteren dat ik soms niet lekker in mij vel zit. Dat is niet erg, maar dat het er wel om hoe gaat je daar mee om gaat. Ik voelde mij mwah en onrustig en ik had redelijk snel door dat alles en iedereen te veel was. Omdat ik mij bewust was van mijn negatieve gedachten, kon ik er iets doen. Ik ben trots op mijzelf dat ik het kon herkennen, op kon lossen en hier bewust mee bezig te zijn. Ik zal eerlijk zeggen, één jaar geleden kon ik dit nog niet hoor, ik heb veel mogen leren. Dit berichtje vind je denk ik ook interessant :).

Liefs, Fenna