fbpx

Niet harder, maar slimmer werken: binnen drie maanden al €4.000 verdienen

door | feb 9, 2021 | Leven, Ondernemen

De kunst? Niet harder, maar slimmer werken. Ook als ondernemer met een ziekte kun je geld verdienen! Het het is niet zover weg als het lijkt! Je kunt zoveel meer bereiken. Met dit artikel wil ik jou laten zien wat er allemaal mogelijk is! Ik ben zelfstandig ondernemer en ik ben chronisch ziek. Maar mijn business is volwaardig, ik haal er een leuk inkomen uit en beiden bedrijven groeien!

Ondernemen met een ziekte is niet harder, maar slimmer werken

Veel mensen met een chronische ziekte gaan ondernemen om zelf hun uren in te delen, geen tot weinig verantwoording af te leggen en te luisteren naar hun lichaam i.p.v. een baas. Maar vaak doen ze het niet omdat het ze meer geld kan opleveren dan in loondienst. Ik heb al in het eerste jaar van mijn hbo studie gezegd, ik ga ondernemen. Dat leek me een goed idee. Ik houd er sowieso niet van als anderen zeggen dat ik iets ‘moet’ doen… en ik wilde zelf beslissen of ik in de middag een powernap kon gaan doen. Ook ik begon niet met ondernemen omdat ik dacht, ik wil financieel vrij zijn. Wél weet ik dat ik mega zelfstandig ben en ook wil ik van niks en niemand afhankelijk zijn als het op geld aankomt.

Ik onderneem al ruim drie jaar, dus dit is niet van de een op de andere dag gekomen. Maar, door afstuderen en corona stond Studio Luchtig en Hou Het Luchtig stil. Ik had geen opdrachtgevers meer en geen inkomen begin 2020, vanaf september 2020 begon het pas weer. En dat ging heel snel! Grappige is, dat op het moment dat ik uit huis ging en ik iets ging huren, leken mensen te denken “oh, dan moet het wel goed gaan met ondernemen”… Ik heb mega hard gewerkt tot waar ik nu ben én daar ben ik trots op!

Lees ook:

Ook jij kunt meer bereiken dan je denkt!

In november 2020 draaide ik al een omzet die ik nooit had durven dromen! Ik draaide toen mijn eerste omzet van €4.000. Was hier totaal niet op voorbereid! Ik ging van een omzet van €450 in september, naar €4.000 in november, binnen drie maanden(!!). Ik dacht, dat duurt nog jaren voordat ik dat bereik, niet binnen 3 maanden! Mijn kosten waren nihil, omdat ik toen nog met twee opdrachten, eenmalig, met freelancers werkte. Ik heb ook geen omzetten nodig van 4.000 euro om financieel onafhankelijk te zijn en mijn eigen boontjes te doppen. Maar het is wel leuk :).

Ik werk nu ondertussen met twee vaste freelancers die maandelijks opdracht voor mij overnemen. Andere kosten maak ik bijna niet, ik werk vanuit huis en heb alleen een laptop nodig. In 2020 viel ik ook nog onder de kleine ondernemerschap regeling, vanaf 2021 niet meer. Natuurlijk krijg ik die €4.000 niet direct op mijn bankrekening gestort. Een gedeelte blijft staan voor mijn zakelijke kosten, zakelijke buffer, belastingdienst en een gedeelte gaat naar mij als salaris. Ik werk met het principe Profit First, lees hier alles over in het boek Profit First.

Meerdere verdienmodellen: niet harder, maar slimmer werken

Er wordt snel vanuit gegaan dat wanneer je parttime werkt je minder inkomsten hebt of je minder doet. Maar ik ben er van overtuigd, dat dat niet waar is! 

  • Door meerdere verdienmodellen; zoals mijn ebook, bestel hier jouw ebook “Zo denk je grenzeloos positief!”, en affiliate marketing op Hou Het Luchtig en via Studio Luchtig, vaste opdrachten en eenmalige projecten. Maar ook op Studio Luchtig vind je een ebook, namelijk 100x content ideeën!
  • Leren delegeren: bekijk hoeveel uren je wilt werken en vul die. Zijn ze vol? Maar komt er een toffe opdracht langs? Werk dan met team van freelancers, zodat je geen nee hoeft te verkopen. Natuurlijk moet je die freelancers betalen, maar je kunt ervoor zorgen dat je een marges overhoudt!

Kies wat voor jou werkt

Zonder deze twee items zou ik nooit een omzet kunnen creëren van €4.000, daar is mijn week als parttime ondernemer te kort voor. En de verwachting is dat dit niet de laatste keer was én dat ik dat record ook weer ga breken. Ook is dat bedrag niet een feit, ik krijg het niet nu elke maand op mijn rekening. Maar dat gaat hopelijk in de toekomst wel gebeuren! Het is niet zo dat je zonder team niet een mooi omzet kunt behalen, maar op een gegeven moment zitten je dagen vol. Voor mij werkt het om zaken te delegeren, voor anderen werkt het om zzp’er alleen de opdrachten te doen die zijzelf aan kunnen. Beiden is goed. Mijn advies is wel, blijf denken in mogelijkheden. Meerdere verdienmodellen creëren, zoals een ebook lanceren, kan ook zonder een team aan freelancers. 

Mijn leestips als je meer geld wilt verdienen en niet harder wilt werken:

Dus, wat ik probeer te vertellen, is dat wanneer je ondernemer bent met een ziekte, je ook prima geld kunt verdienen. Door niet harder, maar slimmer te werken! Denk in mogelijkheden!

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest: