fbpx

Onbegrip door sociale media & je hoeft jezelf niet te verantwoorden

onbegrip door sociale media

Onbegrip door sociale media, daar ben ik zelf al meerdere malen tegen aan gelopen. En ik ben niet de enige… Een meisje, die ook chronisch ziek is, had een foto in haar Instagram story gezet over dat leeftijdgenoten haar veroordeelden. Ze hadden kritiek op haar, omdat ze niet naar school kon, maar waarom kon ze dit en dat wél? Ik heb haar toen meteen een privé berichtje gestuurd, omdat ik dit soort situatie ook heb meegemaakt. Door sociale media laten we, ik vaak ook, alleen de positieve kanten zien en niet zo snel de minder goede dagen. Mensen die niet dicht bij je staan zien dan alleen de goede kanten van jou, door sociale media. En wanneer je dan een feestje afzegt wordt dat soms niet begrepen, want je heb twee dagen geleden nog een ‘goede’ foto online plaatste. 

Onbegrip door sociale media

Ook ik kreeg weleens de opmerking waarom ik wél naar de bios kon, maar niet naar school. Logische vraag, dat snap ik, maar het is lastig om het uit te leggen. De uitleg is, ik kan niet alles. Ik moet keuzes maken en soms maak ik een sociale keuze, door iets leuks te gaan doen. Met het ‘risico’ dat ik misschien de volgende dag niet naar school of werk kan. Vooral op mbo (2 jaar geleden) waren dit soort vragen een issue voor mij, ik vond dit verschrikkelijk. Ik vond het zo erg dat ik niks meer plaatste op sociale media en ook niet meer op sociale media keek. Ik had het gevoel dat als ik niet naar school kon ik niks anders mocht doen dan thuisblijven, de hond uitlaten vond ik dan al te ver gaan. Onzin natuurlijk…

Geen verantwoording afleggen

Dus, de oplossing voor mij was om sociale media niet meer te gebruiken, dan hoefde ik mijzelf niet te verantwoorden bij anderen. Maar eigenlijk was dat niet echt dé oplossing. De oplossing is om geen verantwoording meer af te leggen en te accepteren dat je niet alles kunt. Ik moet keuzes maken door mijn beperkingen, en soms maak ik leuke (sociale) keuzes en soms verstandige (school/werk) keuzes. En deze keuzes mag ik delen via sociale media, ik moet mijzelf alleen niet druk maken wat anderen van mij vinden. Ik, mijn familie en mijn vriendinnen weten wel beter.

Volg jij Hou Het Luchtig al op Facebook, Instagram of YouTube? Een eerder berichtje wat ik heb geschreven over “ideaalbeelden, perfect Instagram feed & ik” vind je misschien ook wel interessant! Loop jij ook weleens tegen onbegrip aan door sociale media, laat het mij weten in de comments als je jouw verhaal of tips wilt delen.

Liefs, Fenna

2 Reacties

  1. 15 maart 2018 / 13:39

    Lijkt me verschrikkelijk om zo veel commentaar over je heen te krijgen. Je hoeft je helemaal niet te verantwoorden; de mensen die je echt kennen, weten inderdaad beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: