fbpx

Onderneemster met een chronische ziekte, Hou Het Ambitieus!

onderneemster met een chronische ziekte

Is het niet een beetje tegenstrijdig dat je een onderneemster bent met een chronische ziekte? Of is het de perfecte combinatie? Deze rubriek Hou Het Ambitieus (HHA) bestaat nu een klein jaar en dit is no. 7 alweer! Sinds ik Hou Het Luchtig heb opgericht heb ik zoveel leuke mensen mogen ontmoeten! Daardoor voel ik mij dagelijks minder alleen en ik word enthousiast van alle verhalen. Daarnaast ben ik dik een jaar zzp’er en ik had vragen. Nu nog steeds, want ik ben nieuwsgierig en wil graag leren van anderen! Twee weken geleden sprak ik over het merk Sick Style, vandaag breng in de eigenaars in beeld met de rubriek Hou Het Ambitieus.

Onderneemster met chronische ziekte

Een tijdje geleden kwam ik Sick Style tegen op Instagram en zo kwam ik in contact met de eigenaresse, Manon. Ik vertelde haar over hoe gaaf ik de Instagram feed van Sick Style vond en wat een fantastisch initiatief het is. Hieruit is een samenwerking ontstaan, het eindresultaat vind je hier; een merk met blijwerkingen. Manon deelt content om haar ondernemingen te positioneren en jouw als volger of potentiele klant te prikkelen. Daarnaast is Manon heeft een zeldzame longziekte genaamd COP/BOOP. Hieronder lees je de antwoorden op de vijf vragen die ik aan alle ondernemers stel met een chronische ziekte. Laten we elkaar inspireren en van elkaar leren!

ondernemen chronische ziekte

1. Waarom ben je begonnen met content delen/bloggen?

Ik zie het delen van content als een manier om te verbinden met mijn ideale klant. Ik deel gratis tips en prikkel ondernemers zo om een adviesgesprek met mij in te plannen, zodat ik het kan helpen met hun positionering en merk. Een adviesgesprek is bedoeld om te ontdekken wat de intentie is van de ondernemer en of dit iets is waar mijn traject een oplossing in zou kunnen bieden. Omdat ik ondernemers help met branding en positionering wil ik duidelijk in kaart brengen welke groeimogelijkheden er liggen. In dit gesprek krijg je ook al een berg tips waarmee je zo aan de slag kunt, gratis en voor niets. Mijn content moet ze sturen naar dit gratis adviesgesprek, de content moet prikkelen tot nadenken. Dat is uiteindelijk het doel van content creatie. Mijn favoriete kanaal is Pinterest!

2. Ondertussen ben je een echte ondernemer. Hoe bevalt ondernemen met een chronische ziekte/beperking?

Eerlijk gezegd valt het me soms zwaar, ondernemen met een chronische ziekte. De onuitputtelijke energie die ik voorheen had mis ik. Anderzijds leert het me ook om keuzes te maken en me te focussen om mijn “one thing” en de rest te laten voor wat het is. Ik heb altijd al willen ondernemen en dat doe ik nu al 5 jaar. In die 5 jaar heb ik mijzelf echt opnieuw uitgevonden, iets wat mij enorm aantrekt in het ondernemen. Ik wil niet volgens de regeltjes van een ander leven, maar mijn eigen regels bedenken. Met Sick Style is mijn motivatie enorm sterk, juist mijn kennis over branding en concept creatie heeft ervoor gezorgd dat ik dit zo snel op poten heb gezet. Ik wil hiermee andere mensen inspireren, op allerlei vlakken. Je bent zoveel meer dan je ziekte en daarnaast kun je dat mooie idee wat je hebt uitvoeren, zonder daar jaren over te piekeren.

3. Van welke dingen word je écht blij en probeer je daarom zo vaak mogelijk te doen voor meer positiviteit?

Wandelen met mijn hondje Okkie en alleen nog te doen wat mij energie geeft. Alles wat energie neemt probeer ik beperken. Hierdoor heb ik nu veel meer rust en ruimte. Mijn vriend en ik gaan vaak samen buiten de deur eten, daar geniet ik echt van. Ook luister ik graag naar luisterboeken en podcasts van inspirerende ondernemers.

4. Waar ben je op dit moment dankbaar voor?

Ik las laatst: gezonde mensen hebben duizend wensen, een ziek iemand slechts een. Waarheid als een koe. Ik ben dankbaar dat ik het leven kan leiden om halve dagen te werken, fijne familie en een paar goede vrienden heb en dat ik een goedlopende business heb. Mijn energie is misschien niet meer onbeperkt, mijn creativiteit en mijn verbeeldingskracht is onuitputtelijk en daar ben ik enorm blij mee.

5. Heb je 3 tips? Mag zijn omdat je het leuk vindt of omdat je het aanraadt voor anderen die ondernemen met een chronische ziekte/beperking.

1. Ontwikkel en ontplooi jezelf. Niet meer leren staat voor mij gelijk aan sterven. Als ik geen kennis meer op zou mogen doen, om dit vervolgens weer te verspreiden, dan zou ik erg ongelukkig worden. Ik heb tig boeken over ondernemen en mindset gelezen, dus dat zou ik iedereen aanraden meer te doen. Maak hierin wel de keuze of het bijdraagt aan jouw visie en de manier waarop je wilt leven. Er zijn er zoveel goede boeken. Het laatste boek wat ik las was van Mel Robins, superleuk mens waar je energie van krijgt.

2. Probeer de focus zo min mogelijk op het ziek zijn te leggen. Dus naast leerzame boeken kijk ik ook geregeld op YouTube naar katten, honden en andere dieren die streken uit halen. Ik kan dan zo hard lachen dat ik er buikpijn van krijg. Heerlijk gevoel. Dus naast leren is lachen erg belangrijk voor mij.

3. Als je ondernemer bent richt je bedrijf dan zo in dat je voldoende tijd hebt voor jezelf. Stress is niet welkom! Vraag jezelf eens af bij alles wat je gedurende een dag of week doet: Is dit een ”Heck yes” of een “hell no”. Vervolgens kun je een “hell no” elimineren, minimaliseren, automatiseren of delegeren. 

Wil je Manon volgen via Instagram, dat kan hier & bekijk hier haar website. Bekijk hieronder voor de 6 eerdere edities van Hou Het Ambitieus voor nog meer inspiratie van andere onderneemster met een chronische ziekte! Wil jij de volgende keer meedoen aan de rubriek Hou Het Ambitieus, stuur dan een mail naar info@houhetluchtig.nl.

Liefs, Fenna

Eerdere edities:

  1. Met Romy van @glitterromy: http://www.houhetluchtig.nl/houhetabitieus-romy
  2. Met Nayna van Love This Moment: http://www.houhetluchtig.nl/houhetambitieus-nayana/
  3. Met Lianne van Geen dieren in de keuken: http://www.houhetluchtig.nl/houhetambitieus-lianne/
  4. Met Nathalie van Fibromylagieblog.nl: http://www.houhetluchtig.nl/houhetambiteus-nathalie/
  5. Met Evelyn van Onbeperkt Puur: http://www.houhetluchtig.nl/houhetambiteus-evelyn/
  6. Anne van a-typist: https://www.houhetluchtig.nl/houhetambitieus-anne/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: