fbpx

Ondernemen met een chronische aandoening & laat je inspireren

Ondernemen met een chronische aandoening

Is het niet een beetje tegenstrijdig dat je onderneemt, blogt en volgt terwijl je chronisch aandoening hebt? Nee! Deze rubriek Hou Het Ambitieus (HHA) bestaat al weer even en dit is no. 8! Sinds ik Hou Het Luchtig heb opgericht heb ik zoveel leuke mensen mogen ontmoeten, juist doordat ik blog, waaronder Aniek. Bloggen en ondernemen met een chronische aandoening, dat is wat Aniek doet en hier vertelt ze meer over in de rubriek Hou Het Ambitieus. Daarnaast ben ik zzp’er én al bijna vier jaar blogger en ik heb vragen. Nu nog steeds, want ik ben nieuwsgierig en wil graag leren van anderen!

Ondernemen met een chronische aandoening

Andere rubrieken van Hou Het Ambitieus met allemaal jonge, vrouwelijke ondernemers die ondanks hun chronische aandoening ambitieus zijn en blijven zijn terug te lezen onder het kopje MIND in het menu. Ik volg Aniek al sinds ik zelf blog (give or take), ik houd van haar Instagram feed en dat ze zo open en positief is! Ze is 27 jaar jong, woont samen met haar vriend en ze hebben een hondje en een kat. Op haar website, aniekvogel.nl, geeft ze een kijkje in haar dagelijks leven en gedachtes met een chronische aandoening. In heb Aniek zeven vragen gesteld in de hoop dat ze jullie net zo inspireert zoals ze mij inspireert! Want ondernemen met een chronische aandoening is niet niks, dus laten we van elkaar leren!

Ondernemen met een chronische aandoening

Hou Het Ambitieus

Vertel kort over jezelf, wie je bent en wat doe je?

Ik ben Aniek, ik ben 27 jaar en samen met mijn vriend hondje en kat woon ik in Barendrecht. Ik werk als coach voor mijn eigen onderneming Ava meisjescoaching, ik coach meiden en vrouwen die chronisch ziek zijn. Verder vlog ik mijn dagelijks leven en schrijf ik ook (alleen niet zo regelmatig -> gelijk een goed voornemen voor 2020) blogs.

Waarom ben je begonnen met bloggen/vloggen?

Hiermee ben ik begonnen omdat ik een kijkje in mijn dagelijks leven wil geven, ik wil laten zien hoe het voor mij is om te leven met chronische aandoeningen en hoe ik dat combineer met onderneemster zijn. Verder wil ik andere inspireren met mijn vlogs en blogs, ik wil anderen laten zien en lezen wat er allemaal nog wel mogelijk is. Zodat ze zelf ook gaan kijken naar alle positieve dingen in het leven.

Ondertussen ben je een echte ondernemer. Hoe bevalt ondernemen met een chronische aandoening?

Ik vind het ondernemen heel erg fijn, ik kan altijd in een pyjamabroek werken er is niemand die dat ziet. Als ik me niet goed voel kan ik ook liggend in bed of op de bank werken, dit doe ik natuurlijk niet als ik coaching afspraken heb staan maar andere werkzaamheden kan ik prima liggend doen.

Wat is jouw balans tussen ondernemen en je chronische aandoening in het dagelijks leven? Heb je een balans gevonden? Zo ja, hoe?

Balans vind ik altijd een lastig iets, ik heb wel redelijk de balans gevonden. Maar soms ben ik deze ook weer even kwijt, ik werk soms iets te lang door terwijl dat ik beter tussendoor ook even zou kunnen rusten. Dit is iets waar ik nu echt tijd voor in plan, ik heb nu blokken in mijn agenda gezet zodat ik echt tijd voor mezelf en voor rust in plan.

Van welke dingen word je écht blij en probeer je daarom zo vaak mogelijk te doen voor meer positiviteit?

Ik word heel blij van koken en lezen. Ik vind het echt heerlijk om lekker in de keuken te staan om nieuwe recepten uit te proberen (zelfs als ik er zelf niet van kan eten). Met een goed boek kan ik mezelf echt uren vermaken. Verder vind ik het fijn om naar het strand te gaan (als het mooi weer is) en buiten te wandelen met mijn hondje. Deze dingen wissel ik met elkaar af, hier doe ik elke dag wel iets van.

Waar ben je op dit moment dankbaar voor?

Op dit moment ben ik heel erg dankbaar voor alle mensen om mij heen die voor mij klaar staan en voor het feit dat ik het leukste werk dat er is kan en mag doen.

Heb je 3 tips? Bijvoorbeeld een goed boek/docu/advies. Mag zijn omdat je het leuk vindt of omdat je het aanraadt voor anderen met een chronische ziekte/beperking.

Mijn drie tips zijn:

 1. Vergeet niet te denken in mogelijkheden, ik zou heel graag mijn slogan willen delen zodat je deze mee kan nemen in je achterhoofd: ‘’moeizame wegen leiden vaak tot de mooiste bestemmingen’. Door mijn eigen aandoeningen weet ik als geen ander dat je je soms alleen, onzeker en onbegrepen kan voelen. Je weet soms niet of je alles wel kan doen waarvan jij altijd gedroomd hebt. Gelukkig weet ik ondertussen dat (bijna) alles wat je wilt mogelijk is, je moet alleen de weg ernaar toe soms een beetje aanpassen.
 2. De documentaire/serie Marvel Heroes Project deze is te zien op Disney Plus.
 3. Het boekWat nou als het ook anders kan‘ van Janne Schuijn.

Waar je wilt ondernemen met een chronische aandoening dan vind ik Aniek zeker een inspiratiebron! Volg Aniek via Instagram & neem een kijk op haar website waar je verschillende blogs en vlogs kunt bekijken. Onder aan dit artikel staan alle andere edities van deze rubriek én die geven je alleen nog maar meer inspiratie! Wil jij de volgende keer meedoen aan de rubriek Hou Het Ambitieus, stuur dan een mail naar info@houhetluchtig.nl.

Liefs, Fenna

Ondernemen met een chronische aandoening

Eerdere edities:

 1. Romy van @glitterromy: http://www.houhetluchtig.nl/houhetabitieus-romy
 2. Nayna van Love This Moment: http://www.houhetluchtig.nl/houhetambitieus-nayana/
 3. Lianne van Geen dieren in de keuken: http://www.houhetluchtig.nl/houhetambitieus-lianne/
 4. Nathalie van Fibromylagieblog.nl: http://www.houhetluchtig.nl/houhetambiteus-nathalie/
 5. Evelyn van Onbeperkt Puur: http://www.houhetluchtig.nl/houhetambiteus-evelyn/
 6. Anne van a-typist: https://www.houhetluchtig.nl/houhetambitieus-anne/
 7. Manon van Sick Style: https://www.houhetluchtig.nl/onderneemster-chronische-ziekte-manon/

1 Reactie

 1. 28 februari 2020 / 13:29

  Ik heb je ook (lang geleden) hier eens voor gemaild, maar zat in een hectische periode dat ik het helemaal vergeten was… Oeps! Nu door dit artikel word ik er weer aan herinnert.
  Ik vind het super leuk en inspirerend om te lezen hoe anderen met een beperking ondernemen. Zelf blog ik met die reden daar dan ook (wel eens) over. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: