fbpx

3x efficiënter werken als ondernemer met een (energie)beperking 

door | jan 16, 2024 | Geen categorie

Ondernemen met een energiebeperking? Dan is efficiënt werken extra belangrijk! Om zo meer uit de uren te kunnen halen die erin zitten. Dat doe je door juist energie te besparen op zaken waar het kan.

Energie besparen? Voor thuis? Nee! Ik geef je graag energie bespaar tips om fysieke energie te besparen als ondernemer. Het is tijd om niet steeds opnieuw je grenzen voorbij te rennen en weer op de rem te moeten trappen.

Efficiënter werken als ondernemer met een energiebeperking 

Tip 1 – Bespaar energie én haal klanten binnen.

Als mensen het niet weten, kunnen ze je ook niet helpen. Ga het vertellen aan iedereen die je kent dat je je eigen bedrijf bent gestart.

Ik ben aan mijn eerste klanten gekomen voor mijn online communicatiebureau omdat ik iedereen die ik kende een mail heb gestuurd, van mijn oude collega’s bij stage, van mensen die ik ooit heb gesproken die een bedrijf hebben, mijn ooms en tantes en iedereen waarvan ik dacht: die heeft een groot netwerk of handig om te weten zodat ze mij kunnen voorstellen.

Zie dit als netwerken, nieuwe mensen ontmoeten. Als mensen niet weten wat je doet, dan kan ook niemand je voordragen of je inschakelen.

Hoe ik dat deed, simpel: ik gaf aan gestart te zijn met mijn bedrijf, dit en dit ga ik doen en sloot af met de vraag of ze hulp nodig hebben hierbij of ze iemand kende waarmee ik contact mee kon opnemen die hulp nodig had.

Zo haalde ik mijn eerste opdrachten binnen. Dit deed ik niet alleen via mail. Ik deelde het met iedereen, op feestjes en op social media. Alles met de gedachte: als niemand het weet, kan niemand mij helpen.

En zo kom ik nog steeds aan mijn klanten: vertellen en vragen. Om je eerste klanten binnen te halen hoef je het niet moeilijker te maken dan het is. Bespaar energie door hulp te vragen.

Tip 2 – Bespaar energie door deze vraag te stellen

“Wat werkt er voor mij?”

Wanneer je onderneemt met een chronische ziekte kom je andere uitdagingen tegen dan ‘normaal’ en zul je outside de box moeten leren denken.

Voor mij is dat constant aan mezelf vragen: wat werkt er voor mij?

Het doel van de vraag is te kijken naar hoe ik kan ondernemen zonder over mijn grenzen heen te gaan.

Een bedrijf starten, iets nieuws lanceren, klanten binnenhalen, je bedrijf naar next level tillen of netwerken. Het kan allemaal.

Maar.. juist door steeds te vragen wat er werkt voor jou:

  1. Zorg dat je naar je lichaam blijft luisteren.
  2. Zorg dat je zo min mogelijk wordt beïnvloed door wat anderen doen.
  3. Zorg dat je werkuren efficiënt inzet door te werken vanuit jouw energie.

Tip 3 – Creëer een plan

Elke week weer vermoeid je laptop sluiten maar geen nieuwe klanten binnenhalen…

Waar gaat het fout? Je hebt geen plan!

Volg de volgende stappen en creëren zo een plan én bespaar energie.

  1. Bedenk: welk resultaat wil je behalen?
  2. Welke actie zijn hiervoor nodig om dit resultaat te behalen?
    1. Weet je dit niet, ga dan hiervoor data bijhouden.
  3. Bekijk je agenda en wees kritisch: gaat er genoeg tijd en aandacht naar de actie die er voor nodig zijn om je doel te behalen?
  4. Maak ruimte in je agenda door te focussen op actie die je helpen stappen zetten én verwijder of verminder uren voor taken die zich niet focussen op het grote geheel.

Of het nu gaat om een consistente klantenstroom of elke week een podcast uploaden. Of je nu een doel maakt voor een jaar of per maand. Begin bij het maken van een plan.

Leer ondernemen met een energiebeperking

Dat is precies waar ik mijn klanten bij help. Zodat ze een bedrijf kunnen bouwen dat werkt voor hen en hun grenzen. Ik help je je gezondheid voorop te zetten zonder in te leveren op het resultaat.

Wil je geholpen worden door iemand die weet hoe het is om chronisch ziek te zijn én ondernemer, waardoor jij adviezen krijgt waar je écht iets mee kan? Plan dan een gratis en vrijblijvend een sessie bij mij in:  plan een gratis sessie.

Liefs, Fenna 

P.s. Download het gratis stappenplan: Zo vind je jouw werkroutine met minder energie: www.houhetluchtig.nl/stappenplan-werkroutine