fbpx

Ondernemen met een zeldzame longaandoening

door | okt 18, 2022 | Ondernemen, Podcast

Ondernemen met een zeldzame longaandoening, daar kan ik over meepraten. Toch was ik na het interview met Melissa super geïnspireerd over alle mogelijkheden die er nog zijn! Melissa lijkt alles te doen, na revalideren, fulltime ondernemer! Ze is moeder en heeft balans gevonden tussen privé, werk en lichaam. Hoe heeft ze dat voor elkaar gekregen?

Ondernemen met een longaandoening

Melissa en ik kennen elkaar alweer eventjes, twee jaar geleden heb ik namens mijn bedrijf Studio Luchtig een online communicatie strategie gemaakt voor jouw bedrijf The Inner Agency. Zodoende zijn we in contact gekomen en nu zijn we weer op elkaars pad gekomen via LinkedIn n.a.v. mijn oproep of iemand te gast wil zijn in mijn podcast. En hier zitten we dan weer. 

Melissa heeft samen met Sabine het bedrijf genaamd The Inner Agency. Jullie helpen door een match te maken met een hulpverlener waar iemand zelf niet op was uitgekomen. Dit doen jullie door persoonlijke intakes. Wanneer je bijvoorbeeld zelf op zoek gaat naar hulp dan zie je wellicht door de bomen het bos niet meer. En jullie kennen de markt zo goed, dat jullie de zoektocht naar passende hulp verkorten.

Als ik Melissa online ga stalken, leer ik dat ze van lezen en zelfontwikkeling houdt, ze altijd op zoek is naar balans die voor jou werkt en dat je van gezelligheid houdt. Maar ik lees niks over een chronische ziekte. Door ons gesprek weet ik dat ze een longaandoening heeft en een revalidatietraject heeft gevolgd.

Dus wat ik graag wil weten: hoe lukt het jou om grenzeloos te ondernemen? En waarom ben je er nu klaar voor om je eigen verhaal te delen als het gaat om je fysieke grenzen?

  1. Luister hieronder de podcast terug via Spotify!
  2. Bekijk de podcast op YouTube!
  3. Of scroll verder lees het interview over ondernemen met een longaandoening!

Welkom Melissa… vertel! 

Zeldzame longaandoening en ondernemen

Wil je wat meer vertellen over jezelf?

Ik heb over mijn longaandoening amper iets online staan en dat komt omdat ik er nu goed mee kan leven. Ik heb 6 jaar geleden ontdekt dat ik astma heb. Ik heb toen een zoontje gekregen en een paar maanden daarna kreeg ik last van mijn longen. De huisarts vertelde toen dat ik astma had. Ik ben met 32 weken geboren en dat zou de reden van mijn longproblemen kunnen zijn. In het begin wilde ik niet accepteren dat ik astma had. Ik werkte hard, ging gewoon door met mijn drukke leven. Op een gegeven moment had ik een afspraak met een longarts en die me meteen op wilde nemen, anders zou ik aan de beademing op de IC terecht komen. Ik ben toch naar huis gegaan en gaan werken. Ik had niet door hoe ziek ik was. Later ben ik toch naar het ziekenhuis gegaan en werd opgenomen.

Toen kwam eigenlijk pas de klap en het besef dat als ik zo door bleef gaan ik straks helemaal niet meer voor mijn baby zou kunnen zorgen. Op de longafdeling schrok ik en besefte ik uiteindelijk dat ik zo niet wilde eindigen. Ik moest er anders naar gaan kijken en ben 3 maanden bij mijn moeder gaan wonen. Toen ben ik gaan inzien hoe moe ik was en hoe ik steeds foefjes had bedacht om het vol te houden. Ik stond echt niet in contact met mijn eigen lichaam. Ik ben lang thuis geweest en veel mensen hebben me geholpen. Ik heb helemaal bijgetankt en besefte dat ik anders moest gaan leven. Ik slikte veel medicatie. Ik heb eosinofiele astma, je maakt dan teveel witte bloedcellen aan en ze kregen dat maar niet onder controle. Die witte bloedlichaampjes veroorzaken ontstekingen en dan krijg je het benauwd.

Het voorstel was om naar Zwitserland te gaan maar dat wilde ik niet. Dus werd het een kliniek in Hilversum omdat ik zo niet verder kon gaan. Ik heb onderzoek gedaan en heb mijn manier van leven omgegooid. Ik wilde ook van zoveel medicatie af, ook omdat ik nog een kindje wilde. Eenmaal in die kliniek begreep ik dat ik echt anders moest gaan leven. Ik moet nu nog wel een spuit zetten om de week maar verder gebruik ik geen medicatie meer. In zes jaar tijd heeft een verandering van mindset plaatsgevonden bij mij en ik ben gaan zoeken wat ik zelf kon doen. Sjouwen kan ik niet en een trap oplopen is lastig, maar het gaat nu goed met me. 

Hoe is je bedrijf ontstaan en hoe heeft het zich ontwikkeld?

Ik ben gescheiden, wat ook heftig is, en ben toen een coach gaan zoeken. Ik ben gaan zoeken naar alternatieve mogelijkheden en ben heel veel gaan lezen. Gaandeweg kreeg ik vragen uit mijn omgeving hoe ik dat deed en welke boeken ik had gelezen. En toen bedacht ik dat voor die vragen een markt  was, zo is The Inner Agency geboren. Ik heb een evenementenbureau gehad. Daarnaast werkte ik voor ons familie bedrijf en dan krijg je het ondernemen ook mee. Ik was op een gegeven moment omdat ik in een scheiding lag, mijn gezin en mijn woonplaats kwijt en toen bedacht ik: ik ga een bedrijf opzetten. Ik heb niks te verliezen.

Ik ben gaan zoeken naar welke mogelijkheden er waren voor bepaalde problemen. Wie of wat is er nodig voor jou en voor jouw problemen. Er bestond hiervoor niks en ik bedacht dat ik dat  kon gaan doen om zo anderen te helpen. Ik wilde ook aandacht voor het stukje taboe dat je niet praat over je beperkingen. Er is veel aanbod maar hoe weet je wat je moet gaan doen en wie kan jou helpen.

Met The Inner Agency verkorten we die zoektocht zodat je sneller bij de juiste hulpverlener terecht komt voor passende hulp. We hebben een eigen intake model: we zoeken naar de kern van de vraag. Waar sta je voor open, wat zoek je? Je wordt goed gehoord, persoonlijk contact. Je krijgt meteen tips en een match die passend is. We doen dit ook voor bedrijven en maken dan voor elke werknemer een passend plan. We zijn trots op de matches die we hebben mogen maken en we worden daar blij van. Er is voor iedereen een methode. 

Heb je balans gevonden tussen privé en ondernemen met een longaandoening?

Het ondernemen met mijn grenzen geeft me de vrijheid om mijn werk en de zorg voor mijn zoontje  te regelen zoals ik het nodig heb. Uiteindelijk is de regelmaat die Billy nodig heeft ook goed voor mij. Ik werk gemiddeld meer dan fulltime en werk veel avonden. Maar ik kan het zelf invullen. Ik kan samen met mijn businesspartner Sabine goed overleggen, samen knallen maar ook samen de rust pakken. Sabine en mijn klanten hebben geen erg in mijn ziekte. Het gaat heel goed nu. Voor mij is, zoals ik me voel een cadeautje. Krijg ik het weer benauwd dan weet ik dat ik teveel gedaan heb. Ik mediteer elke dag, let goed op mijn voeding en sport veel. Als ik me daaraan houd gaat het goed met me. Soms laat ik het los maar dat kan eigenlijk niet want dan ga ik hoesten, krijg ik het benauwd. Ik moet dan weer herstellen en de duur van zo’n herstel verschilt. 

Wat zijn je doelen? Waar wil je naartoe?

Ik heb mezelf leren kennen, ook mijn angsten. Hoe kan ik mezelf beter maken. Het heeft me heel veel gebracht. Ik blijf wel zoeken naar balans, verbeter het steeds. Het besef wat ik wil geeft me de kracht om steeds te blijven zoeken. Ik wil mensen helpen. Je moet niet in je angst gaan zitten, maar kansen grijpen en mogelijkheden creëren.

Heb je nog een laatste tip voor anderen die grenzenloos willen ondernemen?

Mijn tip: bewustzijn. Ga met jezelf aan de slag.

In alles wat je meemaakt zit een les. Je maakt veel mee en dat moet ombuigen, kijken naar wat je wel hebt en wat je wel kan. Waar word je gelukkig van? Dat kunnen hele kleine dingen zijn. Voor iedereen een eigen pad. Heb je passende hulp nodig kijk dan op onze website www.theinneragency.nl. Op Instagram, LinkedIn, Facebook of maak een afspraak met ons.

Er is zoveel mogelijk als je wilt ondernemen met een allerlei soorten grenzen, dus ook wanneer je wilt ondernemen met een longaandoening, bekijk hier alle andere interviews! 

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

BLIJFT OP DE HOOGTE: SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Ondernemen met een longaandoening