fbpx

Ondernemen met een longziekte: waarom het werkt!

Ondernemen met een longziekte

Ondernemen met een longziekte, kan dat? Gaat dat wel samen? Ja zeker! Ik heb nu 70% longinhoud, ik ben chronisch moe, ik heb BPD, astma, een lage weerstand en kwetsbare longen. That’s me :). En ik koos voor het ondernemerschap. 

Ondernemen met een longziekte

Wat bekent mijn longziekte voor mij?

Doordat ik te vroeg geboren ben en complicaties zijn ontstaan tijdens de zwangerschap, zijn mijn longen niet goed ontwikkeld. Hierdoor heb ik de longziekte BPD gekregen en door mijn kwetsbare longen heb ik astma en een lage weerstand. Vele longontstekingen verder was alles redelijk stabiel, tot dat toen ik 13 was de Mexicaanse griep kreeg en een heftige longontsteking. Hierdoor verloor ik 30% longinhoud. Ik heb nu 70% longinhoud, ik ben chronisch moe, ik heb BPD, astma, een lage weerstand en kwetsbare longen. That’s me :).

Waarom ik ben begonnen met ondernemen?

Ik ben beetje in het ondernemerschap gerold. Door mijn blog Hou Het Luchtig hield ik een website bij, maakte in content, beheerde ik social media kanalen. En door dat alles kwam de vraag van kennissen en netwerk, ‘kun je dat ook niet doen voor ons/mijn bedrijf?’. Tuurlijk! Ik stopte toen met mijn bijbaantje bij mijn ouders in de schoenenwinkel als verkoopster, omdat ik door bedrijven te helpen met social media meer geld kon verdienen én ik kon mijn eigen tijd indelen. Na mijn hbo studie maakte ik veel bewuster de keuze om te ondernemen.

Waarom ondernemen met een longziekte werkt!

Ik wil mijn eigen tijd indelen, op zaterdagen werken als het op vrijdag niet gaat, ik wil powernapjes kunnen doen, ik wil uurtje later mijn laptop openen als ik slecht heb geslapen, enzovoorts. Ik wil naar mijn lichaam kunnen luisteren. Een aantal voorbeelden waar ik nu op kan inspelen én hoe ik dat doe:

  • Verandering in het weer: ik vind verandering in het weer een van de heftigste dingen die ik merk, van zomerse dagen, naar onweer en regen. Van bewolkte lucht naar een stralend blauwe hemel. Die verandering merk ik altijd heel goed en om van ‘goed’ naar ‘slecht’ weer te gaan moet ik altijd even wennen. Op een gegeven moment wordt het benauwde weer ook weer mijn nieuwe normaal, maar met helder weer kan ik veel meer. En met die verandering in het weer houd ik rekening meer door een flexibel planning te maken. Ik heb geen harde deadlines. Ik werk vaak wel met deadlines, maar ik geef aan mijn opdrachtgevers standaard 1 week langer aan dan dat ik denk om de opdracht af te ronden, zo bouw ik ruimte in. 
  • Minder energie: zoals hierboven al is genoemd, kan het weer je energie beïnvloeden. Maar er zijn natuurlijk veel meer factoren waardoor je meer of minder energie kunt hebben. Een afspraak gehad in een benauwde vergaderzaal? Raap mij maar op, ik ben klaar voor die dag. Daarom houd ik er rekening mee dat ik na de lunch nooit een afspraak plan voor 14.00 uur, dan heb ik altijd de mogelijkheid om een powernap te doen.
  • Je kunt je eigen luchtklimaat regelen: geen collega’s die de verwarming aan willen hebben, het raam open of juist dicht doen of de airco hoger zetten… Je kunt je eigen luchtklimaat regelen! 
  • Je kunt je eigen dag indelen: heb jij meer energie in de ochtend of wil je juist rustig opstarten? Dat kan! Je kunt alles zelf plannen, ideaal! Natuurlijk moet er gewerkt worden, maar wel op jouw tempo.
  • Er wordt snel vanuit gegaan dat wanneer je parttime werkt je minder inkomsten hebt of je minder doet. Maar ik ben er van overtuigd, dat dat niet waar is! Met parttime werken kun je ook prima geld verdienen, door niet harder maar slimmer te werken! Hoe ik dat doe lees je hier.

Zet vandaag de stap naar jouw mooiste leven!

Al mijn lessen en ervaringen heb ik gebundeld in een online cursus Grenzeloos Leven, zodat jij ook stopt met jezelf te beperken! De online cursus bestaat uit vijf modules die je kunt volgen op je eigen tempo. Elke module heeft vier lessen, hier vind je filmpjes, uitleg in tekst én opdrachten. Alles om de stappen te zetten die je wilt zetten. Na de cursus heb je de handvatten en tools om jouw mooiste leven dankzij je beperkingen, je bent grenzeloos positief en ziet eindeloos veel mogelijkheden. En je krijgt levenslang toegang tot besloten Instagram Community met gelijkgestemden! Niets houd je meer tegen om grenzeloos te leven. Zet vandaag de eerste stap én start direct: Ja, ik wil Grenzeloos Leven!

Hoe werkt ondernemen met een longziekte voor jou? Of ga je kijken naar de mogelijkheden om te starten?

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

BLIJFT OP DE HOOGTE: SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: