fbpx

Hou Het Ambitieus: ondernemen met fibromyalgie is kiezen voor jezelf

ondernemen met fibromyalgie

Ondernemen met fibromyalgie, gaat dat samen? Is het niet een beetje tegenstrijdig dat je onderneemt en blogt terwijl je chronisch aandoening hebt? Nee! Ook daar weet Simone alles van, zij zegt zelf “Werken voor mezelf als baas is het beste wat ik kan doen met fibromyalgie.” Waarom ze dat vind, dat lees je in dit artikel.

Hou Het Ambitieus: ondernemen met fibromyalgie

Deze rubriek Hou Het Ambitieus (HHA) bestaat al weer even en dit is no. 10! Sinds ik Hou Het Luchtig heb opgericht heb ik zoveel leuke mensen mogen ontmoeten, juist doordat ik blog, waaronder Simone. Simone heeft haar eigen blog Written by Elaine, Elaine is haar tweede naam :). Ze is ook te vinden op Instagram! In dit artikel deelt Simone hoe ze in begonnen met ondernemen en waarom juist ondernemen voor haar fijn is.

Lees ook:

Ondernemen met fibromyalgie is kiezen voor jezelf

Vertel kort over jezelf, wie je bent en wat je doet.

Ik ben Simone Haneveer, inmiddels 2 jaar ondernemer als fotograaf. Ik richt mij op de particulieren en fotografeer o.a. portretten, zwangerschappen, koppels en day in the life. Fotografie zit echt in mijn bloed. Ik heb het zowel van mijn vader als opa meegekregen. Allebei liepen ze altijd met een camera om hun nek. Dat wilde ik ook wel! Wat begon met wegwerpcamera’s, werden al snel compact camera’s en toen volgde er een spiegelreflexcamera. Het kriebelde zo, dat ik besloot een opleiding bij de Fotovakschool te gaan volgen. Toen nog helemaal niet met de instelling mijn fotografie als werk in te zetten. Maar kijk eens waar ik nu sta! Mijn werk als fotograaf kun je zien op mijn website, https://www.simonehaneveer.nl.

Waarom ben je begonnen met bloggen/vloggen/ondernemen? 

Héél erg lang geleden en dan bedoel ik zeker een jaar of 10-15 geleden, ben ik gestart met bloggen vanwege mijn fibromyalgie. Er was toen (en helaas nog steeds) weinig bekend over deze aandoening. Ik deelde mijn leven en ook de zoektocht naar een baan. Daarin slaagde het vaker niet dan wel. En zo groeide mijn blog mee naar nu een persoonlijke lifestyle en ondernemersblog; https://writtenbyelaine.wordpress.com.

Ondertussen ben je een echte ondernemer. Hoe bevalt ondernemen met ondernemen met fibromyalgie?  

Laten we eerlijk zijn dat ondernemen dus écht niet over rozen gaat. Het ziet er vaak mooier uit dan het daadwerkelijk is. Het is kei hard werken. Mensen vergeten vaak dat er meer moet gebeuren dan alleen ‘waar je het voor doet’. Denk aan administratie, marketing etc. Ik doe dan ook alles zelf, behalve de administratie. Die neemt mijn man tot zich. Gelukkig maar, ik ben niet een ster met cijfers. Ondanks dat ik zeker ook mijn tegenslagen ken en zelfs kort geleden nog op het punt stond de stekker er uit te trekken, ben ik blij dat ik dat niet heb gedaan. Werken voor mezelf als baas is het beste wat ik kan doen met fibromyalgie. Alleen ik kan de baas blijven over mijn lichaam en alleen ik kan mijn tijd zo perfect indelen dat het haalbaar blijft.

Wat is jouw balans tussen ondernemen en je beperkingen in het dagelijks leven? Heb je een balans gevonden? Zo ja, hoe?

Voordat ik tegen de spreekwoordelijke lamp aan liep, ging ik te vaak over mijn grenzen heen. Je wilt toch dat je bedrijf slaagt. Maar over je eigen grenzen heen gaan loont niet, weet ik nu. Daarom probeer ik (los van de afspraken) te werken op gevoel. Het klinkt zo wellicht een beetje raar, maar ik werk dus naar hoe ik me voel. Voel ik mij niet zo goed, dan doe ik niks of alleen noodzakelijk. Wanneer ik mij goed voel kan ik meer doen. Op deze manier werken werkt voor mij echt super. Ook kom ik ondanks het werken op gevoel niet in de knoei met deadlines voor het afwerken van fotoshoots.

Van welke dingen word je écht blij en probeer je daarom zo vaak mogelijk te doen voor meer positiviteit?  

Het maken van de foto’s zelf en het bewerken. Dat vind ik écht het allerleukste. Ik kan echt verdrinken in het bewerken van foto’s. Ik wil ze allemaal als ware plaatjes hebben. 

Waar ben je op dit moment dankbaar voor?  

Ik ben heel erg dankbaar dat ik dit überhaupt mag en kan doen. Ondernemen is niet voor iedereen weggelegd of mogelijk. Dat ik deze kans heb gekregen was eigenlijk mijn redder in nood.

Heb je 3 tips? Bijvoorbeeld een goed boek/docu/advies. Mag zijn omdat je het leuk vindt of omdat je het aanraadt voor anderen met een chronische ziekte/beperking. 

  1. Wanneer je een bedrijf start is het super aantrekkelijk om te kijken hoe een ander het doet. Je kan daar zeker wat van leren, maar stel jezelf altijd de vraag of het echt bij jou als persoon past. Uit eigen ervaring heb ik daarmee al een aantal keer de vingers gesneden door te doen wat een ander deed.
  2. Blijf wie je bent, dat is genoeg! In drukke tijden voelt het wel eens dat mijn hoofd enorm ontploft. Zowel van ideeën als van alles wat op mij afkomt. Dan ga ik vaak eventjes mediteren. Hiervoor gebruik ik de app Meditation Moments. 
  3. Neem de tijd om concreet te maken waarin je wilt ondernemen. Zelf heb ik mij van hak op de tak ingeschreven bij de KvK, maar pas na 2 jaar was voor mij duidelijk waar ik nu écht blij van word. Ik had graag de tijd gehad dit te kunnen ontdekken voor ik mij had ingeschreven.

Neem zeker een kijkje op haar website met allemaal mooie foto’s gemaakt door Simone: www.simonehaneveer.nl. In een eerder artikel vertelde Nathalie al haar verhaal over ondernemen met fibromyalgie, hier te lezen. Alle ondernemers die hun verhaal hebben gedeeld vind je hier: Hou Het Ambitieus. En alle artikelen over ondernemen, die vind je hier. Wil jij de volgende keer meedoen aan de rubriek Hou Het Ambitieus, stuur dan een mail naar info@houhetluchtig.nl.

Liefs, Fenna

WIL JIJ LEREN HOE JE JE NIET LAAT TEGENHOUDEN DOOR BEPERKENDE GEDACHTEN? OF DOOR JE EIGEN MENTALE OF FYSIEKE BEPERKINGEN? “BESTEL DAN HIER MIJN EBOOK “ZO DENK JE GRENZELOOS POSITIEF!

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: