fbpx

Grenzeloos Ondernemen met Nancy van Mrs. Stilletto

door | mei 31, 2022 | Ondernemen, Podcast

Ondernemen met reuma, Nancy doet het! Middels mijn podcast en uitgeschreven interviews hierop mijn blog, laat ik verschillende ondernemers aan het woord! Door het interviewen van ondernemers met fysieke of mentale grenzen, wil ik laten zien wat er allemaal mogelijk is. Met het doel jullie te inspireren om je eigen pad te bewandelen en om grenzeloos te leven.

Ondernemen met reuma

Als ik denk aan Nancy denk ik aan Mrs. Stilletto, blogger van het eerste uur. Ze begon met bloggen in 2008 en zoals Nancy groeide, groeide haar blog met haar mee. Nu kun je op haar blog en gelijknamig instagram kanaal, Mrs. Stilletto, informatie vinden over slow living en maakt ze content over een landelijk, groen en gelukkig leven, maar wel op hoge hakken. In 2020 ontdekte Nancy dat ondernemer precies bij haar past, zodat ze haar uren en dagen zelf kan indelen. Dit is voor haar belangrijk omdat ze reuma heeft. Maar ook omdat ze een beetje eigenwijs is. Sinds 2021 is ze fulltime ondernemer onder de naam Nancy Coster Communicatie en is ze gespecialiseerd in nieuwe media, zo adviseer ik onder andere in social media strategieën en UX design. 

Maar wat ik graag wil weten: hoe lukt het haar om grenzeloos te ondernemen met haar fysieke grenzen? 

  1. Luister het gehele interview via podcast >> Spotify!
  2. Bekijk de podcast op YouTube!
  3. Of scroll verder lees het interview over ondernemen met reuma!

Vertel Nancy, wie ben je?

Ik ben Nancy Coster. Ik ben 37 jaar. Ik ben freelance online marketing -en communicatieadviseur in nieuwe media en ik help organisaties bij het verbeteren van hun zichtbaarheid maar ook van hun gebruikerservaring door middel van advies en het uitvoeren. En dat is dan UX webdesign. En dat is wat ik met Nancy Coster Communicatie doe. Met mrsstilletto maak ik content en heb ik een youtube kanaal. Ik heb mijn eigen blog en op Instagram heb ik het over slow living omdat ik heel erg voor die livestyle sta.

WAT ZIJN JOU FYSIEKE GRENZEN?

Vermoeidheid, pijn en teveel prikkels, daar loop ik door mijn reuma en mijn PDS elke dag tegenaan. Als het kan wil ik tussen 9 en 10 beginnen met werken, lijkt heel luxe maar het werkt voor mij. Ik start door mijn reuma moeilijk op dus ik die tijd gewoon nodig. Ik werk het beste ‘s ochtends. 

HOE ERVAAR JE JE GRENZEN IN HET DAGELIJKS LEVEN?

Ik wil wel mijn ritme aanhouden en dus tussen 9 en 10 uur op mijn gemak beginnen. Rust, regelmaat en ritme, dat werkt het best voor mij. Ik plan mijn dagen, de top 3 prioriteiten werk ik eerst af. Met een slechte dag doe ik dat maximaal, op een goede dag kan ik eventueel vooruit te werken. Ik weet dat er ooit weer een slechte dag komt dus dan kan ik die dag wat minder werken. Ik wilde graag mijn eigen uren indelen en dan lukt het me prima om voor mezelf te werken.

HOE JOUW ONDERNEMING IS ONTSTAAN?

Ik werkte heel veel en dat was best pittig. Mijn vader overleed plotseling en toen ben ik door meerdere factoren wel in een crisis gekomen. Ik vroeg me ook af of dit nou alles was. Ik ben toen het Vrije Meid Coachingstraject van Suzanne van Duijn gaan volgen. In veel van mijn banen kon ik al locatieafhankelijk werken. Ik volgde Suzanne allang en zag dat ze in het buitenland werkte en dat trok me erg aan. De strikte werktijden, de vaste vakanties, dat stond me bij een job in loondienst allang tegen. Ik kampte toen al met mijn reuma klachten en ik had ook al lang het prikkelbare darmsyndroom. De eerste sessie zei Suzanne al tegen mij: ‘Ondernemen, waarom niet?’.

Toen heb ik meteen de knoop doorgehakt en ben voor mezelf gestart tijdens COVID notabene. In de eerste instantie ben ik het gaan combineren met mijn normale werk en ben één dag per week voor mezelf gaan werken. Ik haalde meteen zoveel energie uit de opdrachten die ik kreeg. Voordeel was dat ik geen vaste uren op kantoor hoefde te zijn. Mijn reuma is ‘s morgens erger en 8 uur zitten is ook te zwaar. Ik ben afgelopen jaar een revalidatieprogramma ingegaan voor mijn reuma en dat vroeg zoveel uren dat het naast mijn kantoorbaan niet te doen was. De focus moest op mezelf liggen en zo kon ik wel mijn opdrachten doen omdat ik dus zelf alles kon plannen.

HOE HEEFT JE BEDRIJF ZICH DE AFGELOPEN JAREN ONTWIKKELD?

Ik ben met een jobcoach aan de slag gegaan en toen kwam er al uit dat ondernemen wat voor me was. Ik heb het toen niet gedaan met name omdat ik nog vanalles wilde. Ik schreef toen allang maar dat hield ik voor velen verborgen. Het voelde te persoonlijk om te delen met bijvoorbeeld mijn collega’s terwijl heel de wereld het op internet kan lezen. Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat ondernemen echt mijn ding is. Nu geef ik met Nancy Koster Communicatie advies en voer het uit. Met Mrs. Stilletto maak ik content en heb ik een youtube kanaal. Ik heb onder deze naam een blog op Instagram en vertel over slow living.

HEB JIJ BALANS GEVONDEN TUSSEN ONDERNEMEN, Reuma EN WAT JE WIL DOEN?

Ik heb met een ergotherapeut gewerkt en geleerd dat ik pauzes moet nemen en hoe ik moet gaan zitten. Mijn PDS heb ik wel onder controle, ik weet hoe ik het kan tempen, maar die reuma is pas in 2018 pas doorgebroken. Toen moest ik daar rekening mee gaan houden, ik heb tenslotte altijd pijn. Ik werk ongeveer 5 á 6 uur per dag. Ik blijf zoekende in mijn balans omdat er steeds weer wat verandert. Ik ben mega efficiënt en kan dus veel werk in die uren verzetten. Daarna ben ik gewoon moe en ben ik er niet helemaal meer bij.  

WAT NU? WAT ZIJN JOUW NIEUWE DOELEN?

Ik zou toch nog graag wat meer in het buitenland gaan werken. Ik wil ook graag mrsstilletto gaan uitbreiden, Nancy Coster is mijn grootste inkomstenbron. Hierin zie ik nog allerlei mogelijkheden, onder ander passief inkomen die ik zou kunnen genereren. Tussen mijn blog Mrs. Stilletto en Nancy Koster Communicatie wil ik nog een balans vinden. Presentaties en workshops geven vind ik erg leuk om te doen. Ik wil naar een twee verdienmodel werken. Ik heb veel gedaan maar ben het meeste trots op het feit dat ik na lang twijfelen toch voor mezelf ben begonnen. 

HEB JE NOG EEN LAATSTE TIP VOOR MENSEN DIE OOK GRENZELOOS WILLEN LEVEN? OF WILLEN ONDERNEMEN MET REUMA?

Mijn tip is dat je moet bedenken waarom iets belangrijk is voor je. Je moet het echt voor jezelf doen, je hart volgen. En veel mensen zeggen op hun sterfbed dat ze spijt hebben dat ze hun hart niet gevolgd hebben. Houd je van zekerheid dan past een vaste baan bij jou maar kijk waar je hart van gaat zingen en ga doen wat je wilt. En het kan stap voor stap! Mijn favoriete boek is For our work week, dit boek heeft bij mij wel een zaadje geplant. Het laat zien wat mogelijk is. Good Morning Good Life gaat over hoe je je ochtend maximaal kan benutten en Radical Awakening is voor persoonlijke ontwikkeling. En ga vooral op Instagram Gary Vaynerchuk volgen, hij heeft allerlei mediabedrijven en zegt ook steeds dat je je hart moet volgen, het is een hele goede ondernemer en een enorme doorzetter. Andere aanraders om te lezen zijn 4 urige werkweek en Ongetemd Leven.

En als laatste advies: Dus doorzetten maar blijf luisteren naar je lichaam!

Er is zoveel mogelijk als je wilt ondernemen met een aandoening, bekijk hier alle andere interviews! 

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

BLIJFT OP DE HOOGTE: SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

ondernemen met reuma