fbpx

3 tips voor ondernemen met een chronische ziekte & officieel een zzp’er

ondernemen met een chronische ziekte

Ondernemen met een chronische ziekte, kvk, belastingdienst… mijn hoofd zit vol met nieuwe dingen. Meestal komt er in de ochtend een blog online, dat ging vandaag niet lukken. Ik wist gewoon niet waar ik over moest schrijven… Dus toen dacht ik, why not? Daarom nu een berichtje over ondernemen met een chronische ziekte. Ik ben al twee dagen officieel een zzp’er (zelfstandige zonder personeel)! Woensdag 9 mei heb ik Hou Het Luchtig ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dat betekent ook dat ik een ondernemer ben met een chronische ziekte. Maar ik ben vooral super enthousiast en blij!

Officieel een zzp’er

Vanochtend ben ik al druk bezig geweest om mijn administratie op orde krijgen en mailtjes de deur uit te werken. Voor de mensen die dachten dat ik alleen blogjes schrijf… er gaat iets meer werk inzitten dan alleen dat. Maar dat vind ik juist ook zo superleuk! Een tijdje geleden vond ik het al een mooi moment om Hou Het Luchtig in te schrijven. Ik heb dit alleen uitgesteld omdat ik het eng vond, te officieel en te echt. Maar, ik wilde ook verder en stappen vooruit blijven zetten, dus uiteindelijk toch gedaan! Nu ben ik een echte ondernemer :). Mijn ouders zijn ondernemers, ik weet dus best goed wat het ondernemerschap inhoud. Dat is een voordeel, ik zie van dichtbij wat de positieve en negatieve kanten zijn. Ik vind het superleuk om met mijn ouders over mijn plannen te hebben. Mijn moeder was bijvoorbeeld met mij meegegaan naar Kamer van Koophandel in Eindhoven!

ondernemen met een chronische ziekte

Ondernemen met een chronische ziekte

Naast dat ik nu zzp’er ben, studeer ik ook nog. Hopelijk kan ik na mijn studie fulltime voor mijn eigen bedrijf gaan werken. Dat is mijn doel, mijn ambitie. Wat houdt mijn bedrijfje nu eigenlijk in? Op dit moment mijn blog Hou Het Luchtig, en de content die ik daarvoor maak. Denk aan tekst, video en foto’s. Ik creëer dus content, dit doe ik voor Hou Het Luchtig en in samenwerking met bedrijven en andere bloggers. In de toekomst wil ik Hou Het Luchtig gaan uitbreiden, maar daar ga ik nog niks van verklappen. Ben je geïnteresseerd in een samenwerking, stuur dan even een mailtje naar info@houhetluchtig.nl.

3 tips voor ondernemen met een chronische ziekte

Ondanks dat ik nog maar net officieel een zzp’er ben heb ik al veel geleerd over bloggen en ondernemen. Omdat ondernemen met een chronische ziekte extra struggles met zich mee kan brengen, kan het geen kwaad om tips te geven. Ben je van plan om te ondernemen, je eigen blog te beginnen of heb je net als ik je eigen onderneming gestart? Dan zijn deze tips wat voor jou:

  1. Leer nee zeggen

Klinkt zo lekker makkelijk. Maar ook ik heb deze fout gemaakt, overal ja tegen zeggen. Uuh, dat werkt niet! Ten eerste verlies je focus, en ten tweede heb ik geen energie om alles aan te pakken. Wanneer bedrijven mij gingen benaderen voor een samenwerking heb ik echt moeten leren nee zeggen. Ik stel nu twee vragen aan mijn zelf voordat ik een keuze maak; 1) vind ik het leuk? 2) heeft het een toegevoegde waarde voor mijn blog? Heb je bij 1 al nee hoef je verder niet na te denken, nee zeggen. Heb je bij 1 ja en bij 2 nee kun je het nog overwegen, en bij 1 ja en bij 2 ja is het een perfecte match.

  1. Zoek mensen die je inspireren

Ik ben door mijn blog in aanraking gekomen met mensen die mijn helpen en inspireren, persoonlijk en zakelijk. Zoals Nathalie van Fibromyalgie blog en Kelly van Kelly de Leeuw.nl. Deze twee dames zijn zelf ook ambitieus, wij helpen elkaar en we gunnen elkaar de hele wereld. Vooral het laatste is belangrijk, zoek mensen die positieve energie geven.

  1. Nee heb je, ja kun je krijgen

Vraag het! Wil je iets van iemand weten, stuur een mail of een dm via Instagram. Zo leer je mensen kennen en (bijna) iedereen staat open om je vraag te beantwoorden. Je leert zo veel meer en je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. Win-win.

ondernemen met een chronische ziekte

Als laatste wil ik jullie drie boeken meegeven die mij erg hebben geholpen met het bloggen en het opzetten van Hou Het Luchtig; 1) Babe, you got this, 2) Babe, you got this – werkboek en 3) Wetboek voor bloggers. Ben jij aan het ondernemen met een chronische ziekte of heb andere ambities, dan wil ik je ook graag uitnodigen om lid te worden van de Facebook groep Meisjes met Ambities en Beperking

Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: