fbpx

Online verdienmodel: welk verdienmodel past bij jou?

door | feb 15, 2022 | Leven, Ondernemen

Een online verdienmodel betekent voor mij dat ik niet méér, maar wel slimmer kan werken! Veel mensen met een chronische ziekte gaan ondernemen om zelf hun uren in kunnen delen, geen tot weinig verantwoording af te hoeven leggen en om te luisteren naar hun lichaam i.p.v. naar een baas. Maar vaak doen ze het niet omdat het ze meer geld kan opleveren dan in loondienst. Laat ik je zeggen, het kan allebei!

Ik heb al in het eerste jaar van mijn hbo studie gezegd, ik ga ondernemen. Dat leek me een goed idee. Ik houd er sowieso niet van als anderen zeggen dat ik iets ‘moet’ doen… en ik wilde zelf beslissen of ik in de middag een powernap kon doen. Ook ik begon niet met ondernemen omdat ik dacht dat ik veel geld kon verdienen, maar juist om mijn eigen pad te bewandelen. Laat ik je nu zeggen dat het allebei kan!

Online geld verdienen via juiste verdienmodel

Binnen drie maanden fulltime ondernemen (nadat ik klaar was met studeren) haalde ik mijn eerste omzet van €4.000,-. Ik onderneem al ruim drie jaar (ook tijdens studie), dus dit is niet van de een op de andere dag ontstaan. Maar, door afstuderen en corona stond Studio Luchtig en Hou Het Luchtig stil. Ik had geen opdrachtgevers meer en geen inkomen, vanaf september 2020 begon het pas weer. En dat ging heel snel! Grappig is, dat op het moment dat ik uit huis ging en ik iets ging huren, mensen leken te denken “oh, dan moet het wel goed gaan met ondernemen”… maar dat ging het al wel eventjes 🙂 Ik heb mega hard gewerkt tot waar ik nu ben én daar ben ik trots op! En nu zijn we al weer ruim een jaar verder, time flies!

Wat is een verdienmodel?

Volgens de KvK: “Kortom: waarmee verdien jij je geld nu écht en is dit een toekomstbestendig verdienmodel? Waar zit de winst? Met een slim businessmodel kun je meer winst maken en bij de tijd blijven. Er bestaan meer dan 50 verdienmodellen!”

Online verdienmodel

Ik werk online, ik heb serieus alleen wifi nodig en ik kan werken. Dit heet locatie-onafhankelijk werken. Ik heb mijn bedrijven dus zo ingericht dat ik alles via mijn laptop kan doen, dus alles online. Ik heb hiervoor gekozen, zodat ik kan werken waar, wanneer en hoe ik dat wil. Dat geeft mij de vrijheid om bijvoorbeeld op vakantie te werken, vanuit bed, bank, kantoor of ik heb zelfs een keer in wachtkamer van het ziekenhuis gewerkt. Overal dus.

Om dit te kunnen bewerkstelligen heb ik hier een online verdienmodel aangehangen. Meerdere zelfs. Ik heb namelijk twee bedrijven, Hou Het Luchtig én Studio Luchtig. Beide bedrijven hebben hun eigen verdienmodellen:

  • Passief: 

Passief inkomen betekent dat je iets neerzet wat je helemaal automatiseert en er dus eigelijk (op de marketing na) niet meer naar om hoeft te kijken. Dit zijn voor mij de e-books van Hou Het Luchtig én Studio Luchtig en de cursussen van Hou Het Luchtig. 

Middels de verkoop van de e-books en de cursussen krijg ik dus inkomsten door iets wat ik al helemaal heb neergezet en dus nu vrij weinig voor hoef te doen. Natuurlijk moet je deze producten nog wel verkopen, dus je blijft altijd bezig met sales en marketing. 

  • Klanten voor Studio Luchtig:

Als contentstrateeg denk ik oplossingsgericht en duik ik met empathisch vermogen in de huid van de doelgroep. Dankzij mijn drive en betrokkenheid lever ik klanten een compleet pakket; van strategie tot uitwerking, volledig gestructureerd en verzorgd.

Ik heb verschillende diensten die ik aanbied names Studio Luchtig, gericht op de lange termijn of éénmalig. Zo creëer ik met lange termijn opdrachten een redelijk stabiel inkomen én kan ik éénmalige opdrachten aannemen als er iets tofs voorbij komt!

  • Coachingtraject met Hou Het Luchtig:

Ook heb ik een 1:1 coachingstraject ontwikkeld, gericht op ondernemers met fysieke grenzen. Het traject is zo ingericht dat jij als ondernemer je bedrijf zo kan neerzetten dat je niet meer afhankelijk bent van je lichaam of van het openen van je laptop om geld te verdienen. Door niet harder, maar slimmer te werken! Daar help ik je bij door vier maanden jouw coach te zijn, middels een kick-off, zes sessies en je mag altijd al je vragen stellen! Lees hier meer over mijn 1:1 coachingstraject!

  • Uitbesteden:

Niet iedereen vindt dit een verdienmodel, maar ik wel. Want ik werk maar 20 uur per week en op een gegeven moment zitten mijn uren vol. Wanneer er een nieuwe opdracht voorbij komt heb ik dus twee keuzes, ik ga delegeren of ik zeg nee. Ik koos al binnen 3 maanden om samen te werken met freelancers. Deze freelancers betaal ik en ik krijg betaald door de opdrachtgever en hier houd ik dan een percentage aan over. Ondertussen heb ik fijne freelancers om mij heen die ik vertrouw en waar ik graag mee samenwerk. Ik houd zelf het contact met de klanten en delegeer de taak naar freelancers. Zo gaat alles via Studio Luchtig en mijn team en ik zullen er alles aan doen om gewenste resultaat te bereiken voor de klant. 

Laat ik je nu zeggen, het kan allebei!

Ga vooral kijken naar wat voor jou werkt, hoe wil jij leven en hoe kun je daar je bedrijf op inrichten. En blijf denken in mogelijkheden, er is zoveel meer mogelijk dan je wellicht denkt! Niet ondanks, maar dankzij mijn chronische ziekte run ik op mijn 25e twee bedrijven, werk ik parttime, heb ik een team en laat ik mijn omzet elke maand stijgen. Ik kan het, dus jij kan het ook! Plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in, zodat jij ook je bedrijf naar next level kan tillen! > Meer informatie over 1:1 coachingtraject

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

BLIJF OP DE HOOGTE: SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

online verdienmodel
Online verdienmodel