fbpx

Hoe ga je om met onzekerheden door het coronavirus?

onzekerheid door corona

Deze tijd zullen we nooit meer vergeten denk ik. Het corona virus brengt veel onzekerheden met zich mee en wie dacht dat het na de zomer wel allemaal weer over zou zijn (me included) heeft het mis. Maar hoe ga je om met plannen die je maakt of hebt gemaakt, de angst voor je persoonlijke gezondheid of van je naasten. Daar heb ik me de afgelopen tijd mee bezig gehouden. Want, hoe ga je om met onzekerheden door corona?

Hoe ga je om met onzekerheden door corona?

Ik was zo klaar met studeren en toen ik afgelopen jaar ook bijna klaar was, was dat heerlijk! Eindelijk niemand meer die zegt wat ik moet doen. Ik heb tijdens mijn studie, eerst mbo en toen hbo, heel veel rekening moeten houden om de studie te volgen én niet ziek te worden. Morgen tentamen, dus ik ga niet met vriendinnen lunchen. Volgende week een project afronden, dus ik ga extra veel rusten deze week en sociale leven komt op laag pitje. Afgelopen zeven jaar heeft school mijn leven redelijk veel bepaald. En ik was blij dat ik daar van af was. Maar toen kwam corona, die bracht veel onzekerheden met zich mee en bepaald nu wat ik wel en niet kan doen. 

Lees ook:

Ultieme oefening in flexibel zijn

Natuurlijk raakte ik gefrustreerd door plannen die niet doorgaan of überhaupt dat ik sinds februari 2020 al geen supermarkt meer ben in geweest. Maar boos worden op iets wat je niet kun veranderen, heeft heel weinig zin! Dus ben ik gaan kijken waarom ik het zo lastig vond; de onzekerheid. Ultieme oefening in flexibel zijn! Ik plan graag vooruit en een last minute vakantie boek lijkt me vreselijk! Maar je wilt ook niet de komende tijd, voor zolang het duurt, je leven ‘on hold’ zetten en niks meer doen. Ik in ieder geval niet. Mijn gevoel zegt, je hebt je door te studeren al lang genoeg moeten aanpassen. Nu doe je dat ook, maar niet ten koste van wat je wilt. Denk ik mogelijkheden!

Denken in mogelijkheden

In Nederland op vakantie? Ik heb al een nachtje overnacht in Utrecht en ik ga begin september een week naar Zeeland Domburg/Middelburg. Wellicht kan ik in november een last minute boeken naar een plek waarop dat moment corona redelijk stabiel is. Opties genoeg! Zin om thuis te blijven, dat snap ik heel goed. Maar probeer dan ook kleine avonturen in te plannen. Iets wat je normaal niet zo snel zou doen, zoals high tea met een vriendin. Of op een doordeweekse avond iets mega lekker laten bezorgen. Door die kleine dingen in je week te stoppen lijken je dagen minder op elkaar en heb je steeds weer iets om naar uit te kijken of om aan terug te denken!

De onzekerheid door corona voor je gezondheid

En dan hebben we het nog niet over de angst en onzekerheid die corona met zich mee brengt als je chronisch ziek bent. Wat als je het krijgt? Wat als je gezondheid hierdoor nog meer verslechtert? Ik heb hier geen antwoord op, ik vind het zelf ook beangstigend. En soms is die angst meer aanwezig dan anders. Ik merkte dat toen corona redelijk stabiel was ik minder angstig was, nu het weer de kop op steekt merk ik weer dat ik voorzichter word. Probeer echt te kijken naar waar jij je veilig bij voelt en indien je je niet veilig voelt, uit de situatie weglopen. Probeer ook hier te kijken, wat kan wel? Met 10 vriendinnen buiten de deur lunchen, misschien geen goed plan. Maar wel twee vriendinnen bij jou thuis uitnodigen!

Mijn kleine dingen bestaan uit logeren bij vriendinnetje, even ergens anders werken en nachtje overnachten in Middelburg. Hoe ga je om met onzekerheden door corona? Wat lijkt jou leuk? Laat een reactie achter in de comments!

Liefs, Fenna

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: