fbpx

Op jezelf wonen met een beperking (in tijden van corona)

Op jezelf wonen met een beperking

Op jezelf wonen met een beperking is sowieso een extra uitdaging, maar in tijden van corona is het een extra grote uitdaging! Ik woon nu ruim twee maanden op mezelf en dacht, tijd om te delen hoe dat gaat!

Op jezelf wonen met een beperking

Het was tijd om het huis uit te gaan, mijn broer en zus zijn al even het huis uit en ik wilde bewust wachten tot ik mijn hbo-diploma haalde. Die haalde ik en toen koos ik ervoor om 3 maanden naar Valencia te gaan, als een soort van tussenstap, niet echt uit huis maar wel weg. Dat ging helaas niet door de huidige situatie rondom corona. Toen dacht ik, dan wil ik wel het huis uit! Na een uitgebreide zoektocht naar een passende woning en toen ik mijn bedrijven stabiel genoeg waren waardoor ik redelijk vast inkomen genereerde, was het tijd om te gaan. 

Lees ook:

Op jezelf wonen met een beperking in tijden van corona

In april 2020 ruilde ik 4 weken met mijn zusje van huis zodat ik in zelf quarantaine kon. Dat was de eerste situatie, buiten alleen op vakantie gaan, dat ik ervaarde hoe het was om op mezelf te wonen. Dit was een fijne ervaring omdat ik het beter ging dan verwacht. Maar daarnaast was het ook spannend om nu écht op mezelf te gaan. Want zelf quarantaine was mentaal heel zwaar. En ik moest mezelf de hele tijd aan herinneren dat nu op mezelf wonen anders zou zijn, ik ging niet in quarantaine, ik kon gewoon mensen blijven zien en mijn ouders knuffelen. 

Nu ben ik de eerste 4 weken grens voorbij, dat voelde echt als een drempel waar ik overheen moest. Ik had ook de eerste 4 weken het gevoel dat het tijdelijk was of op vakantie was en terug naar huis zou gaan. Net zoals in die 4 weken van zelf quarantaine. Maar dat was niet zo, ik bleef. 

Praktische zaken gaan soepeler! 

Steeds als ik dacht, “nu heb ik het onder controle”, kwam er weer een huishoudelijk taak bij of iets wat ik vergat kwam er ook nog even bij. Maar ook dat kreeg ik steeds weer onder “controle”, omdat je er aan gewend raakt. Je gaat dingen toevoegen aan je ritme waardoor het niet meer opvalt dat je dat doet. Zoals, eten bedenken en boodschappen toevoegen aan je boodschappenlijst. Of zoals financiën, dat is totaal anders, al hebben we het alleen maar over boodschappen, ook dat wordt makkelijker om overzicht te houden. 

Corona en alleen wonen is soms eenzaam

Ik woon alleen, gelukkig wonen mijn ouders om de hoek. Dat zijn ook de twee mensen die ik in tijden van corona het meeste zie. Met mijn vriendinnen (video) bel ik vaak of 1 op 1 wandelen en mijn zusje zie ik regelmatig. Maar mijn vriendinnen werken, fulltime, hebben relaties en collega’s. Maar als ik wil zie ik een hele week niemand. En daar moet ik voor waken. Mijn ouders zijn de enige die ik een knuffel geef. Ik merk, als ik mijn ouders niet zie, ik met niemand anders echt contact heb en dan lijkt het net zoals mijn zelf quarantaine periode én dat wil ik nooit meer. Toen heb ik 4 weken helemaal niemand aangeraakt, geen knuffels en iedereen op afstand alleen buiten gezien (gelukkig was het toen goed weer!). 

Dat is het lastigste, van op jezelf wonen met een beperking in tijden van corona. Contact. Ik let vanaf het begin op dat ik geen gekke dingen doe, dat ik mezelf bescherm en dat ik met weinig mensen contact heb. Maar nu ik op mezelf woon is het extra lastig.

Woon jij op jezelf? Hoe ervaar jij het, met of zonder beperking? 

Liefs, Fenna 

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: