fbpx

Een PDS-proof recept: appel met kaneel en havermout

PDS-proof recept

Een PDS-proof recept, met appel? Zoals de meeste waarschijnlijk wel van jullie weten heb ik PDS, prikkelbare darm syndroom. Voor iedereen met een prikkelbare darm kan dit anders zijn, maar het lijkt mij toch leuk om dit te delen. Mijn darmen zijn vooral gevoelig wanneer ik ongezond eet, veel vet en suiker. En wanneer ik stress en weinig weerstand heb. 

PDS-proof recept

Het is al even geleden sinds ik een recept heb gedeeld waar mijn darmen goed op regeren. Het laatste gedeelde recept vind je hier. Op deze manier probeer ik ook de diversiteit te laten zien in wat je allemaal kunt eten zonder dat mijn darmen gevoelig worden. Ik heb dit recept aangepast, eerst (zoals te zien op de foto’s) gebruikte ik appel. Maar nu appelmoes. Dan heb ik nóg minder last van mijn darmen dan wanneer ik warme appel eet. Meer ideeën om recepten te maken die je darmen fijn vinden, vind je hier!

Lees ook:

PDS-proof recept: Appel(moes) met kaneel en havermout

Mijn nieuwste favoriete ontbijt of lunch gerecht is iets wat naar appeltaart smaakt, wat lekker vult en wat gezond is. Klink ideaal toch? Wat heb je nodig?

  • 40 gram havermout
  • 200/250 ml melk
  • 1 appel(moes)
  • 1/2 theelepel kaneel
  • Handje vol rozijnen

PDS

Hoe maak je het?

Snijd de appel in kleine stukjes, ik vind een hele apple te veel dus doe ik vaak 3/4 klein snijden voor in de havermout en het andere deel eet ik zo op. Ondertussen ben ik er achtergekomen dat mijn darmen appel niet zo fijn vinden, dus gebruik ik nu appelmoes (met zonder toegevoegde suikers). Daarna doe je in een kommetje de melk en de havermout, doe je de appel(Mous), de kaneel en de rozijnen erbij. Goed door elkaar roeren! Zet het daarna het kommetje in de magnetron op de hoogste stand voor 1 of 2 minuten. Klaar!

Heb je geen magnetron, doe het in een pannetje voor 4 tot 5 minuten, goed blijven roeren. Tip: pannetje wordt erg vies, dus doe er meteen warm water in zodat de viezigheid kan losweken.

Het is een super makkelijk recept én erg lekker. Hopelijk vinden jouw darmen het net zo lekker als die van mij :). Eet smakelijk! Wat is jouw favoriete PDS-proof recept? Meer ideeën om recepten te maken die je darmen fijn vinden, vind je hier!

Liefs, Fenna

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

WIL JIJ LEREN HOE JE JE NIET LAAT TEGENHOUDEN DOOR BEPERKENDE GEDACHTEN? OF DOOR JE EIGEN MENTALE OF FYSIEKE BEPERKINGEN? BESTEL DAN HIER MIJN EBOOK “ZO DENK JE GRENZELOOS POSITIEF!

Lees ook:

* Dit bericht heeft op 31-10-2020 een update gekregen.

1 Reactie

  1. Rik
    12 februari 2020 / 09:16

    Thx ik koop het kant en klaar bij de plus supermarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: