fbpx

Perfectionisme, controle houden & verspilde energie

perfectionisme

Perfectionisme… bij mij betekend dat ook dat ik graag controle wil houden. Soms wordt het zelf zo erg dat ik door controle houden en dat mijn hoofd overvol zit met informatie ik geen inspiratie heb voor Hou Het Luchtig (HHL). En als ik dan iets deed voor HHL kwam het voor mijn gevoel niet goed over. Nu heb ik met mijzelf afgesproken dat ik meer tijd moet inplannen voor dit soort dingen, ik moet het niet te moeilijk maken of er druk opleggen, maar het is iets wat ik leuk vind dus dan mag ik daar ook tijd aan besteden! Maar op sommige momenten kost mijn perfectionisme mij meer energie dan ik wil, zoals afgelopen week…

Perfectionistisch

Ik ben een perfectionist als je dat nog niet had gemerkt, voor school, HHL, Instagram en alle andere kleine dingen. Mijn doel is om dit een beetje los te laten, maar het is ook een soort van controle die ik graag wil vasthouden. Klinkt vast herkenbaar voor meerdere mensen… Vorige week had ik de hele week gefilmd om uiteindelijk een weekvlog te maken, helemaal enthousiast begon ik aan dit projectje die uiteindelijk veel meer energie van mij vergde dan ik had gedacht. Maar ik wilde laten zien door deze weekvlog hoe een schoolweek voor mij verloopt, dus ik heb het vol gehouden tot vrijdagmiddag, helemaal happy!

Laat los

Maar ik had niet door dat het ergste nog moest komen. Op zaterdag moest ik alles nog editen, ook gelukt, maar het lukt mij niet (nog steeds niet) om het Adobe bestand goed op mijn computer te zetten zodat ik het kan uploaden op YouTube. Drie dagen later… nu dus… heb ik besloten om het te laten gaan. Drie dagen energie en ergernissen en een hele week gewerkt voor iets wat niks is geworden… klein haat momentje maar ook een leermoment. “Laaaat los” hoor ik mijn moeder zeggen, toch irritant als ze gelijk heeft.

Herkenbaar voor sommige HHL-volgers? Laat het mij weten in de comments hoe jij het aanpakt.

Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: