fbpx

Positieve energie: Hoe plan ik & hoe maak ik keuzes

Positieve energie vind ik erg belangrijk. Ik heb namelijk al weinig energie, dus als ik iets wil of ga doen wil er juist positieve energie van krijgen. Via de social media kanalen van Hou Het Luchtig, krijg ik regelmatig de vraag ‘Hoe plan je dingen & hoe maak je keuzes?’, goede vragen en ik zal het uitleggen. Laat positieve energie nou eens erg belangrijk zijn voor dit onderwerp!

Positieve energie

De vraag hoe plan ik en hoe maak ik keuzes is mijn antwoord te vinden in bovenstaand filmpje. Maar voor de lezers onder ons, ik zal het ook hieronder uittypen. Ik doe het nu nog steeds wel eens fout, over mijn grenzen heen gaan door enthousiasme of onmacht. Een ding wat ik heb geleerd het afgelopen jaar, is dat het niet erg is! Als ik me maar van bewust ben, ben ik al een heel eind. Als ik me bewust ben van ‘als ik dit doe is het te veel’. Daarom ga ik nu soms ook bewust over de grens heen, ik krijg er namelijk ook positieve energie van!

“Ik plan geen taken, ik plan mijn energie”

Plannen

Plannen is super belangrijk voor mij. Ik plan geen taken, ik plan mijn energie. Twee zaken waar ik rekening mee houdt als ik plan zijn:

  1. Hoe voel ik me
  2. Vooruit kijken

Een voorbeeldje, vorige week had ik een feestje op zaterdagavond. Ik weet dat ik het erg leuk vind om daar naar toe te gaan. Dan kijk ik, hoe voel ik me? Kan ik het lichamelijk aan om te gaan? Daarna ga ik plannen. Als het antwoord op de vraag ‘kan ik het lichamelijk aan?’ nee of weet ik niet is. Dan stel ik een strikte planning op. Geen extra dingen dan nodig en veel rusten. Op de dag van het feestje niks doen en op de dag erna ook niks. Energie sparen en bijtaken is key!

positieve energie

Keuzes maken

Keuzes maken is en blijft lastig. Ik vind het soms al moeilijk om te beslissen wat ik eet als ontbijt… dan is kiezen of je iets wel of niet gaat doen bijna onmogelijk! Mijn advies is, stel jezelf de vraag ‘krijg ik er positieve energie van?’. Ga je wel naar dat feestje, of niet? Ga je lunchen met je zus of ga je slapen? Vaak is namelijk de keuze: ga je iets leuks doen of doe je niks (kies je voor je lichaam). Dat is nou eenmaal geen leuke keuze waarmee ik dagelijks wordt geconfronteerd. Toen ik pas beter inzicht kreeg in de zaken waar ik positieve energie van krijg is het makkelijker geworden om lastige keuzes te maken.

Stel jezelf de vraag

Bij bijna alle keuzes kun je deze vraag stellen: krijg ik hier positieve energie van? Bij het antwoord JA! ga ik mijn best doen om te gaan of datgene te doen. Of ik verzin een manier om het toch te doen, zoals maar even gaan of kijken of je het een week later ook kan doen. Is het antwoord NEE vraag jezelf dan af; waarom zou ik dit gaan doen? Als je het eigenlijk helemaal niet wil en kunt. Bewaar die energie lekker en kijk als het echt moet of je hulp kan vragen om het toch te doen.

Hopelijk is het zo voor jullie duidelijker hoe ik plan en keuzes maak (lees: positieve energie!). Wat zijn jullie tips, tricks en adviezen als het op dit onderwerp aankomt? Laat het me weten door een reactie achter te laten! En vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal.

Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: