fbpx

Prikkelbare darm-proef: Avocado Smash

Prikkelbare darm-proef

Met prikkelbare darm-proef bedoel ik recepten/eten waar ik geen buikpijn of last van mijn darmen van krijg. Voor iedereen met een prikkelbare darm kan dit anders zijn, maar het lijkt mij toch leuk om dit te delen en de diversiteit te laten zien in wat je allemaal kunt eten zonder dat je darmen overstuur raken. Ik ben niet iemand die uitgebreid in de keuken staat te koken, dus ik houd het lekker makkelijk! Dit recept is mega simpel en heeft maar 3 ingrediënten nodig. Op mijn blog heb ik al twee andere recepten geschreven, die kun je hier en hier vinden.

Avocado Smash ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 1 ei (veel honger: 2 eieren)
  • 1 of twee stukken brood naar keuze

Bereiden

Doe water in de pan en doe je ei (of eieren) erbij en zet het vuur/gas meteen aan. Ik vind het lekker als het eitje zachtgekookt is, dan zet je de timer meteen op 9 minuten. Voor een hardgekookt ei zet je de timer op 10 minuten. Ondertussen kun je je brood roosteren en kun je de avocado prakken of in de blender doen zodat je het dadelijk gemakkelijk op je boterham kunt smeren. Wanneer je brood klaar is kun je de avocado smurrie erop smeren.

Ei klaar? Doe als eerste koud water in de pan erbij zodat de eieren niet verder koken, daarna giet je het water eruit en doe je nogmaals koud water erbij. Pel vervolgens het eitje en leg het op je boterham waar de avocado smeersel al opzit. Snij het eitje een beetje uit elkaar en klaar is kees! Natuurlijk kun je hier nog peper en/of zout overdoen naar keuze.

Wanneer je twee boterhamen hebt kun je de tweede boterham erop leggen, dan maak je er een sandwich van, maar wanneer je twee boterhammen en twee eieren hebt is het makkelijker om de avocado te verdelen over de boterhamen en op elke boterham één ei te leggen.

Smakelijk eten!

Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: