
Prikkelbare darm-proef of Fenna-proef. Zo noem ik eten waar ik ‘tegen’ kan. Vandaag deel ik mijn lievelingslunch: bananenpannenkoek, een beetje van Jet van Nieuwkerk en een beetje van Fenna.
Ingredienten
Voor 1 dikke pannenkoek
- 1 banaan (ik heb liever een niet al te rijpen banaan, even uitproberen wat je lekker vindt)
- 1 ei
- 2 eetlepels havermout
- 1 theelepel olijfolie
Bereiden
Knijp de banaan in zijn schil alvast een beetje fijn, dat maakt het prakken straks makkelijker. Kluts het ei in een bakje samen met de havermout. Pel de banaan en voeg eraan toe. Roer het geheel goed door tot een smeuïge substantie; een paar stukjes in het beslag is niet erg.
Laat een koekenpan op hoog vuur heet worden en voeg de olie toe. Als de olie heet is, mag het beslag erbij. Het wordt een dikke pannenkoek, dus het beslag hoeft niet de gehele bodem te bedekken. Zet het vuur laag en bak de pannenkoek in ca. 4 minuten aan beide kanten goudbruin. Je kunt de pannenkoek besprenkelen met de siroop en strooi er een handje blauwe bessen over. Maar mijn favoriet is met een beetje Nutella.
Eet smakelijk!
Liefs, Fenna