fbpx

Prioriteiten stellen: persoonlijk & voor Hou Het Luchtig

Prioriteiten stellen

Prioriteiten stellen? Ik kwam erachter dat ik mijn prioriteiten niet op orden had. Eerde deze week schreef ik een blog over mijn begin van 2018, dit bericht ging over dat lichaam overuren draaide en dat ik 2018 begon met een goede huilbui, lees het hier terug. Waarom ik terugverwijs naar dit bericht is omdat ik het daar had over een prioriteitenlijstje. Dat lijstje wil ik vandaag gaan maken en met jullie delen. Ik wil voor mij persoonlijk en voor Hou Het Luchtig prioriteiten stellen. Niet echt doelen, of wel… maar als ik moet kiezen wat gaat er dan voor.

 Prioriteiten stellen voor mij

  • School
    Ik zeg altijd, school gaat voor. Maar wanneer er leuke dingen, sociaal of voor Hou Het Luchtig, op het programma staan ga ik daarvoor soms mijn grens over. Met de tentamens voor de deur kan ik mij dat niet permitteren. Dus, vanaf komende week staat school stipt op één op mijn prioriteitenlijstje.
  • Sporten voor wintersport
    Tot en met maart moet ik aan mijn lichaam werken, vooral conditie en kracht. Officieel moet ik dat altijd doen, maar met minder energie is sporten het eerste wat ik laat. Maar als ik het niet doe sta ik begin maart op mijn snowboard en ben ik veel sneller moe en doet alles extra snel pijn. Terwijl dat niet nodig is. Dus, dit wil ik echt doen zodat ik een lekker op winterspot kan! Vorig jaar rond deze tijd ging ik naar de sportschool, maar dat was niks voor mij. Ik heb grondoefeningen gedaan, maar daar kreeg ik last van mijn onderrug van. Waarschijnlijk omdat ik het fout deed, het is lastig om je eigen houding te controleren vind ik. Nu wil ik Nederland in Beweging gaan doen. Dat heb ik vaker gedaan, vooral na langdurige ziektes om mijn conditie en kracht op te bouwen. Nederland in Beweging duurt 15 minuten, het is duidelijk, ze doen aan warming-up en cooling-down en ze geven aan waar je op moet letten qua houding. Ideaal toch!? Daarnaast zou ik ook touwtje willen springen, niet lang maar om mijn hartslag even omhoog te laten gaan om conditie op te bouwen.

Prioriteiten voor Hou Het Luchtig

“Het moet energie opleveren, geen energie kosten” kreeg ik laatst te horen. Die zin wil ik toepassen voor de dingen die leuk zijn, sociale en voor Hou Het Luchtig. Ik wil meer voor mijzelf kiezen en kijken wat ik leuk vind om te doen. Hoe kan ik iets het beste naar mijn hand zetten, zodat het mij energie oplever in plaatst van kost. Dit betekent een aantal prioriteiten stellen voor Hou Het Luchtig:

  • Ik ga geen plan geven over wanneer ik iets ga plaatsten qua blogs en vlogs, zodat er voor mij geen druk op komt en dit geen stress oplevert.
  • Ik ga niet meer dagelijks iets plaatsen op Instagram, dit heb ik november en december ook niet altijd gedaan en beviel goed. Instagram vind ik echt een leuk middel, dus om de dag komt wel goed.
  • Vorig jaar heb ik de Facebookgroep Meisjes met Ambitie en Beperking opgericht. Superleuk! Maar ik heb het gevoel dat dit nu wel loopt, daarom wil ik hier minder energie insteken.

Heb jij je prioriteiten op orden of ga je nog een prioriteitenlijstje maken net als ik?

Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: