fbpx

Propedeuse gehaald & terugblik eerste jaar hbo

Propedeuse

Ik kan met trots zeggen dat ik mijn propedeuse heb gehaald! Het 1e jaar op het hbo is supersnel gegaan. Toen ik aan dit schooljaar begon waren mijn verwachtingen hoog om twee redenen. Ten eerste omdat ik dacht dat het erg zwaar zou worden en omdat ik veel verwachtten van deze opleiding had. Dit schooljaar was niet zo zwaar als ik had gedacht, dit komt vooral omdat ik niet ziek ben geworden in wintermaanden en dat komt weer omdat ik mij goed voelde, ik hoefde hooguit 20 uur per week naar school en dat is precies goed voor mij. Ik deed thuis voor school natuurlijk genoeg maar het scheelde al zoveel dat ik geen lessen thuis hoefde in te halen (zoals op mbo), want ik kon gewoon alle lessen bijwonen. Dit alles zorgde ervoor dat ik genoeg energie had om alles te doen wat ik wilde, op school- en sociaalvlak.

Eerste jaar hbo

Het schooljaar begon natuurlijk met een introductie week, dit was superleuk! Ik heb niet alle activiteiten mee kunnen doen, maar wat ik heb gedaan was erg gezellig.
De eerste periode was vooral veel theorie. Hier kwam ik erachter dat ik niet zo heel veel aan mijn vooropleiding mbo-communicatie heb gehad, maar dat maakt niet uit. Alle toetsen heb ik in een keer gehaald met ruime voldoendes. Ik had ook erg hard geleerd voor deze toetsen omdat ik natuurlijk niet wist wat ik kon verwachten.
De tweede periode was alleen maar praktijk, hier heb ik mijn eigen website, blog en magazine bedacht en ontworpen. Dit vond ik superleuk om te doen! Ik heb dit project ook afgerond met een 9,0, ik was zooo trots op mijzelf. De feedback van de docenten was: we zijn benieuwd wat je allemaal gaat doen wanneer je minder binnen de lijntjes blijft. Ik ben ook benieuwd haha!
Derde periode begon na de kerstvakantie, dit begon met verschillende projecten en theorie en dit eindigde pas het einde van vierde periode. Dus het laatste half jaar van het eerste jaar waren periode 3 en 4 met verschilde projecten en tentamens die veel met elkaar te maken hadden. Ik vond vooral het vak consumentengedrag leuk en dit heb ik ook afgerond met een ruime voldoende. Dat was me een jaartje wel.

Ik kan met trots zeggen dat ik mijn propedeuse heb gehaald, in 1 keer zonder iets te hoeven herkansen. Ik ben erg trots op mijzelf! Op naar volgend jaar!

Liefs, Fenna

3 Reacties

  1. Els van Laarhoven
    30 juni 2017 / 14:35

    Top gedaan Fenna, gefeliciteerd! Fijne vakantie.

  2. conny
    1 juli 2017 / 20:57

    ik ben ook reuze trots op je.komt vast omdat je een ander matras hebt, haha geniet ervan je hebt het verdient!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: