Reizen met een beperking: waar moet je rekening mee houden?

reizen met een beperking

Reizen met een beperking? Jep… Over precies 10 dagen ga ik mijn eerste soloreis maken en ga ik voor de eerste keer vliegen! Allemaal super spannend! Ik ben met voorbereiding een aantal weken geleden al begonnen, door middel van een lijstje in mijn Bullet Journal schrijf ik alles op wat ik niet moet vergeten en dan heb ik het niet alleeen over make-up of welke slippers ik mee moet nemen. Ik bedoel welke medicatie moet ik meenemen en hoe kan ik de reis zo soepel en gemakkelijk mogelijk laten verlopen voor mij?

Reizen met een beperking

Ik heb nog nooit gevlogen en nu moet ik wel met een paar extra dingen rekening houden. Naast dat ik een lading meeneem aan medicatie (een handbagage is te klein…) moet je dit ook kunnen aantonen dat alle medicatie van jou is, dit doe je op twee manieren:

 1. Originele verpakking
  Zorg dat de medicatie in de originele verpakking zit, dan zit er een stikker van de apotheek op met jouw gegevens.
 2. Medicatie paspoort
  Bij de apotheek kun je een medicatie paspoort vragen, dan zetten ze alle gegevens van jouw medicatie op een rijtje samen met de gegevens van de apotheek. Op deze manier kun je nogmaals bewijzen bij de douane dat de medicatie van jou is.

Ruimbagage

Ik was in de eerst instantie van plan om te reizen met handbagage, maar blijkbaar was ik naïef want mijn sh*t heeft ruimte nodig :). Wat neem ik dan eigenlijk o.a. mee?

 • Maagzuurtabletten
 • Medicatie prikkelbare darm
 • Allergie tabletten
 • Atimos (puf longen)
 • Alvesco (puf longen)
 • Voorzetkamer voor puffers
 • Neusspray (tegen inhalatieallergieën)
 • Echinaforce (tegen ontstoken mond van puf)
 • Oordopjes (voor slapen)
 • Medicatie paspoort apotheek
 • Paracetamol
 • Ibuprofen
 • Probiotica
 • Warmte kussen voor rug

En dit is alleen de medicatie!? Oké… Ow, en als het even in mijn koffer past wil ik ook mijn eigen kussen meenemen, dat is het beste voor mijn nek en rug.

De reis

Ik vind het super spannend om in mijn eentje naar Engeland te vliegen en daar twee weken een Engelse taalcursus te volgen! Maar ik weet dat het ook een super ervaring wordt, dat moet vast goed komen. Waar ik goed op moet letten als ik daar ben dat ik niet te veel hooi op mijn vork neem. Het moet wel 2 weken leuk blijven voor mij en mijn lichaam.

Ben ik iets vergeten? Waar moet ik nog rekening mee houden?

Liefs, Fenna

2 Reacties

 1. 5 augustus 2017 / 18:33

  Je zou eventueel nog een doktersverklaring kunnen vragen in het Engels. Dat is handig als je ziek zou worden, maar daar ga je niet vanuit. Heel veel plezier en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.