fbpx

Reizen met een beperking: een fantastische vakantie in Sardinië

Sardinië

Ik heb een heerlijke vakantie gehad in Sardinië! Vandaag wil ik jullie laten zien hoe ik mijn trip naar Sardinië heb aangepakt. Reizen met een beperking kan zwaar zijn, maar vooral superleuk! Dus, vandaag niet alleen maar praktische tips, maar ook leuke dorpjes en strandjes in Sardinië waar ik ben geweest. Vorige zomer schreef ik ook een artikel over reizen met een beperking. Dat ging over waar ik rekening mee houd en wat voor soort medicatie er mee gaat. Dat was voor dit jaar ongeveer hetzelfde, bekijk dat blog bericht hier

Reizen met een beperking

Ik zal beginnen bij het begin, waarom Sardinië? Eerst ben ik samen met mijn ouders en zusje (die gingen ook mee) gaan kijken welke opties er waren om naar toe te gaan en wat we wilden doen. We wilden graag een vakantie met zon, maar waar we ook genoeg konden zien en doen. En een grote eis was iets aan zee, een zeeklimaat. Deze eis is vooral voor mij belangrijk omdat dat het fijnste is voor mijn lichaam. We hebben een zomer in het binnenland van Frankrijk doorgebracht, elke keer als ik naar onze camper liep kreeg ik het benauwd. Geen optie dus. Uiteindelijk kwamen we uit bij Sardinië, mijn moeder wilde graag hier naartoe en iedereen was het hier mee eens. Met behulp van Elsa was here hebben we een appartement gevonden wat aan al onze eisen voldeed: Li Troni.

Sardinië: 7 dagen zon, zee & strand

Heenreis

Om officieel 17:00 uur, maar met vertraging toch 20:00 uur vlogen we naar Sardinië. Het wachten was vooral voor mijn lichaam zwaar. Geen makkelijke stoelen en veel hangen/zitten deed mijn rug geen goed. Maar dat mag de pret niet drukken want we gingen op vakantie! We vlogen op Olbia en om 23:00 kwamen we aan in Bundoni waar ons appartement lag, Li Troni. We werden hartelijk ontvangen met een welkomstdrankje en we kon gelukkig nog een pizza bestellen. Een korte rondleiding door ons appartementje en gauw naar bed.

Dag 1

Onze dag begon met een ontbijt van Li Troni. Lekkere Italiaanse cappuccino en zelfs taart. Meteen daarna sprongen mijn zusje, Demi, en ik in het zwembad. Ontbijten en zwemmen, heerlijke combi. Die dag hebben we Budoni, Porto Utoliu en San Teodoro bezocht. Drie kleinere dorpjes in de buurt. We gingen wel pas na 4 uur rijden, want de Italianen doen aan siësta. Al deze dorpjes waren leuk om te zien, een haven hier en een markt daar.

Sardinië

Dag 2

De tweede dag begon weer aan het zwembad. In de middag zijn we in de auto gestapt om minimaal een uur naar het zuiden te rijden. Eindbestemming: Golfo di Orosei. Door de roadtrip hebben we al veel van de natuur en Sardinië kunnen zien, heer mooi om gewoon daar te rijden! We kwamen uit bij een prachtig strand met grote rotsen waar je op kon. Een prachtig uitzicht over de baai en met overal cactussen.

Sardinië

Dag 3

De volgende dag begonnen we weer aan het zwembad met een boek en cappuccino. Rond 4 uur zijn we naar het strand in Bundoni, hier kon je door de rotsen goed snorkelen (volgens Demi). Daarna zijn we nog naar een andere baai gegaan in Bundoni. Dat is wel een aanrader, er zijn zoveel baaitjes, waarom bij eentje blijven zitten? Genoeg mooie plekjes! De baai van Budoni is namelijk 55 km lang!

Sardinië

Dag 4

Deze dag zijn we naar Porto Cervo gegaan, dat was dik een uur naar het noorden rijden met de auto. Op deze manier zagen we nog meer vaan het eiland. Porto Cervo is een stadje met haven. In het noorden van Sardinië is het allemaal wat luxer dan in het zuiden. In Porto Cervo waren bijvoorbeeld winkels zoals Prada, Valentino en Louis Vuitton. Het was heel erg mooi opgebouwd met allemaal kleine hoekjes en straatjes, maar toch zag het er allemaal heel ruim en luxe uit. Op de terug weg zijn we gestopt bij drie verschillende baaien. Ik heb jammer genoeg geen namen, maar zoals ik al eerder zei, ga rijden en stop om te kijken, er is altijd wel een mooi plekje. Bij de eerste baai was het een stukje lopen en kwam je uit op een mooi strand met rieten parasols, de tweede was het water zo helder dat je de vissen zag zwemmen en bij de derde gingen we met een tuktuk naar het strand. Heel leuk!

Sardinië

Dag 5

Dag vijf begon zoals gewoonlijk aan het zwembad. In de middag zijn we naar San Teodoro gegaan, hier was een heel mooi uitzichtpunt bij Capo Coda Cavallo. Zeker de moeite waard om te gaan kijken, op de weg hiernaartoe kwamen we lang verschillende baaien. Hier hebben we er random eentje van uitgekozen en wat was dat strand prachtig! De naam is Cala Brandinchi, witte stranden, mooie boten en een leuk strandtentje (die zijn erg lastig om te vinden in Italië…)

Sardinië

Dag 6

De laatste volle dag in Sardinië. Met het doel om rustig aan te doen en extra te genieten begonnen we weer aan het zwembad. Daarna zijn we opnieuw naar Cala Brandinchi gegaan omdat dat zo goed was bevallen en zo mooi was.

Sardinië

Dag 7 & Terugreis

In de avond zouden we terug naar Nederland vertrekken. We moesten om 10:00 uur ons appartementje uit, maar mochten nog wel blijven om gebruik te maken van de faciliteiten van Li Troni, zwemmen! En later op de dag op ons gemak naar Olbia gereden, naar het vliegveld. Uiteindelijk was dit de heftigste dag, écht een reizen met een beperking-dag.

Fantastische vakantie

Reizen met een beperking kan eng zijn, maar ook superleuk! Het was een top vakantie, heerlijk kunnen uitrusten en toch van alles gezien! Mijn laatste tips voor een vakantie in Sardinië, met of zonder beperking:

  • Ga rijden en stop hier en daar, dan vind je de mooiste plekjes.
  • Doe ook aan een siësta! Ik heb elke middag heerlijk geslapen. Aan het zwembad op een bedje, in de auto of in mijn bedje. Heerlijk :).
  • Neem genoeg boeken mee en laat je laptop dicht. Ik had (voor de zekerheid) mijn laptop meegenomen, wie weet wilde ik Netflixen. Maar, ik heb mijn laptop lekker dicht gelaten en drie boeken gelezen. Het wifi is ook niet te sterk, dus voorkom frustratie en ga lezen.
  • Het appartementscomplex Li Troni heeft een een restaurant erbij, je kunt hier heerlijk eten! En daarna meteen je bed inschuiven.

Ik hoop dat als jullie Sardinië bezoeken wat hebben aan mijn tips en hotspots. Ik vond het een prachtig eiland. Van witte stranden tot rotsachtige gebergte en van pittoreske dorpjes tot luxe havens. GE-WEL-DIG! Reizen met een beperking hoeft dus niet iets te zijn wat je tegenhoudt. Blijf op vakantie gewoon naar je lichaam luisteren. Doe de ene dag iets (lang rijden) en de andere dag niks (zwembad-dag). Waar ga jij deze zomer naartoe? En waar houd je allemaal rekening mee?

Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: