fbpx

Review Apple Watch 6: het leven is gewoon leuker met Watch!

Review Apple Watch 6

Eindelijk, een review van Apple Watch 6! Ik wil al een Apple Watch sinds de eerst Apple Watch uitkwam. Dat is nu 6 jaar geleden… maar het is en blijft een luxe product. Geld kun je maar één keer uitgeven en altijd was er wel iets wat voorrang had. Verstandig zijn is soms best saai! Maar geduld is een schone zaak…

Apple Watch serie 6

En ik kan goed sparen, van dat geld af blijven én wachten. Had je niet verwacht hè? Normaal ben ik namelijk mega ongeduldig! Maar als er een euroteken voorstaat kan ik ineens heel goed hoofdrekenen én ik kan geduldig zijn! En dan werd op de dag dat de Apple Watch serie 6 werd geleverd nogmaals mijn geduld op de proef gesteld, hij kwam pas om 17.10 binnen én ik moest mijn iPhone nog updaten… rond 18.00 kon mijn nieuwe aanwinst eindelijk om mijn pols! Tijdens het wachten maakte ik mijn eerste Reels filmpje voor het Instagram van Hou Het Luchtig

Dit bericht bekijken op Instagram

FINALLY 😍 #applewatchseries6

Een bericht gedeeld door Fenna van Kerckhoven (@houhetluchtig) op

Lees ook:

Review Apple Watch 6

Ondertussen heb ik de Watch ruim twee weken. En op Instagram kreeg ik al veel vragen over een review voor de Apple Watch 6. En of ik dan de volgende vragen (veel vragen kwamen overeen) kon beantwoorden:

  • In hoeverre het bijdraagt aan je leven?
  • Bevalt hij goed? 
  • Doen of niet doen?

Natuurlijk kan ik dat doen. Bij deze… Als eerste, het uiterlijk. De serie 6 is niet veel anders op het eerste gezicht dat die vorig jaar uitkwam, serie 5. Al is dat niet helemaal waar, want de serie 6 heeft wel meer kleur opties voor de kast, zoals rood en blauw. Naast de standaard grijs en goudkleurige kleur. Ik heb gekozen voor de goudkleurige kast, de maat die ik heb is 40mm. Daarnaast kan de serie 6, net zoals de eerdere serie, een hartslagfilmpje maken en de hartslag bijhouden. Wanneer de hartslag te laag of te hoog is kun je een melding krijgen. Het bloed meten, de zogenaamde saturatie, is de nieuwste functie van de serie 6 én kan ook alleen de serie 6 van Apple Watch. Zuurstof in je bloed meten zou dé reden moeten zijn om de Series 6 te kopen. Tot nu toe gaat het goed met mijn hart en longen, automatisch houdt mijn Apple Watch dit allemaal bij.

Gemotiveerd bewegen en trainen

Dit is ook niks nieuws. Maar toch wel heel grappig! Ik ben iemand die het leuk vindt om een uitdaging aan te gaan, maar kan ook zeggen ‘laat die 6.000 stappen vandaag maar zitten, ik zit al aan mijn grens’. Wel slim om die balans te vinden om soms ook niet te luisteren daar het beeldscherm om je pols. Dus dat vind ik wel een puntje om te noemen. Niks moet, alles mag. Toch merk ik dat ik er wel gemotiveerder door word. Als je bijvoorbeeld ’trainen’ aanzet dan heb je heel veel opties, zwemmen, yoga, golf, maar ook buiten wandelen. Maar ‘buiten wandelen’ telt de Watch pas als ’trainen’ wanneer je je hartslag op een bepaald tempo is. Dus als je even rustig gaat lopen, zal de Watch wellicht niet alle minuten die je hebt gelopen meetellen als ’trainen’, de stappen telt die wel gewoon. Ik merk toch dat ik net een tempo sneller ga lopen om aan de training te voldoen. Handige tip! Iemand op Instagram vertelde mij dat je dus trainen ook op ‘dansen’ kan zetten, dan telt die gewoon alle minuten mee als je gaat lopen :). 

Lekker slapen

En ja hoor, als dat nog niet genoeg is houdt de Watch ook je slaap bij. In eerste instantie had ik nooit gedacht dat ik de Watch zou dragen als ik zou gaan slapen, leek me heel irritant. Maar dat valt reuze mee, wel wennen natuurlijk. Toch heeft het me al veel inzichten gegeven over mijn slaaproutine. Ik dacht namelijk altijd dat ik 8 uur slaap. Ik zeg al jaren, ik slaag altijd 8 uur. Dat blijk vaker 8,5 of 9 uur te zijn dan 8… Heel leuk nieuwtje al zeg ik zelf! Ik sta helemaal versteld, nog steeds, nooit geweten. Een vriendin gaf aan dat zij vaak haar emoties kan koppelen aan haar slaap en dat ze het daarom fijn vindt om smartwatch te dragen. Ik daarentegen, sta op en kan soms denken dat ik slecht heb geslapen. Nu zegt mijn Apple Watch, je hebt ruim 8 uur geslapen en dan denk ik ‘oooh, goed geslapen!’ hahah. 

Review Apple Watch 6: mijn ervaring

Ik moest heel erg wennen aan dat ik een beeldscherm om mijn pols had, dat ik hem kon gebruiken voor bepaalde zaken en ik moest echt even zoeken wat het ding allemaal kon doen. Maar nu ik hem ruim twee weken draag merk ik dat ik hem sneller en meer gebruik. De batterij ging wel snel leeg, maar even googelen en aantal instellingen veranderd en nu kan ik de Watch 2 dagen en 2 nachten dragen. En even ontbijten, douche, tandenpoetsen en aankleden… Apple Watch is weer opgeladen! Ik hoor van heel veel mensen dat zij de Watch als positief ervaren, gezonder leven en/of helpt bij astmaklachten of ADD. Nieuwsgierig wat voor invloed de Apple Watch heeft op mijn gezondheid, voor mij als longpatiënt en voor iemand met een scoliose? Dat lees je in een ander artikel. Voor mij, omdat ik het al zolang wilde hebben, merk ik dat ik steeds moet glimlachen als ik weer iets nieuws ontdek of als ik überhaupt naar kijk.

Nog even onder elkaar, welke Watch en bandjes heb ik gekocht?

Mijn conclusie: zoals ik ook altijd zeg over de Apple Airpods Pro, het is niet dat je het per se nodig hebt, maar het leven is gewoon leuker met dan zonder! Hoe ervaar jij jouw Apple Watch of andere smartwatch? Laat hieronder een reactie achter!

Liefs, Fenna

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

INSPIRATIE NODIG OM CONTENT TE DELEN VOOR OP JOUW INSTAGRAM? DOWNLOAD DAN HIER MIJN GRATIS E-BOOK VOOR 10 CONTENT IDEEËN!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: