fbpx

Samen Sterk: wat hebben we allemaal geleerd binnen één jaar?

23 jaar op de 23ste van maart! Het is mijn, eigenlijke onze, verjaardag! Want is er super veel gebeurd het afgelopen jaar. Samen met mijn tweelingzusje praat ik in een vlog over wat we allebei hebben geleerd het afgelopen jaar door alle veranderingen en omdat we een jaartje ouder zijn. Wat hebben we geleerd van verjaardag tot verjaardag? De eerste vlog die ik opnam samen met Demi dit jaar in de nieuwe rubriek Samen Sterk vind je hier.

Geleerd binnen één jaar

Het was een idee van Demi, ‘zullen we een video maken voor op onze verjaardag?’. Superleuk idee zusje! De vraag die we onszelf stelde was: wat hebben we geleerd binnen een jaar? Er is namelijk veel gebeurd het afgelopen jaar.

Kleinere dingen zijn alle dagelijkse uitdagingen waar we mee te maken krijgen, ieder op haar eigen manier. Obstakels, prikkels en onverwachte dingen. Demi door haar vorm van autisme en voor mij lichamelijke ‘zooi’ zijn sommige dagen gewoon overleven. Gelukkigs waren er veel meer dagen in het jaar waar we volop konden genieten van alle mooie dingen! Samen eten bij Demi thuis, samen golfen, in de zon ice tea drinken en taartje eten en alle kleinere dingen waar ik dankbaar voor ben om dat samen met Demi te delen.

geleerd binnen een jaar

Gegroeid binnen één jaar

Beiden zijn we het er over eens dat we veel hebben geleerd, zoals het feit dat alles wel op zijn pootjes terecht komt. Bij de ene situatie moet je wellicht wat harder je best doen om het gewenste situatie eruit te halen. En bij een andere situatie is het beter als je het loslaat. Het verschil tussen die twee is bijna onmogelijk om uit te leggen, maar we merken beiden dat we de situaties beter leren herkennen en sneller weten hoe we op de juiste manier moeten reageren. Maar ‘loslaten’ op zich is al lastig zat om onder de knie te krijgen. Juist door alle veranderingen waar we weinig over te zeggen hadden, zoals verhuizen, heeft ons wel geleerd om mee te gaan met de flow in plaatst van alles krachtig proberen vast te houden. Dat kost het minste energie en is de juiste reactie op de situatie.

We hebben veel geleerd binnen een jaar en we zijn ook echt gegroeid in onze doen en laten. Wat heb jij geleerd het afgelopen jaar? De eerste vlog die ik opnam samen met Demi dit jaar in de nieuwe rubriek Samen Sterk vind je hier.

Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: