fbpx

Hoe schrijven je leven beter maakt & hoe ik het aanpak

schrijven je leven beter maakt

Met een druk op mijn telefoon gaan al mijn lichten uit. Mijn tv is smart, ik draag een smartwatch en daar kan ik stiekem niet meer zonder mee! Toch gaat er niks boven schrijven met pen op papier. Schrijven maakt mijn leven beter. Hoe schrijven mijn leven beter maakt, vandaag deel ik hoe ik het aanpak. 

Hoe schrijven je leven beter maakt 

Geen technologie kan mijn notitieboekje vervangen. Ik schrijf er mijn ervaringen in op, ik gebruik het om mijn gedachten te ordenen of om een mooie quote in hoofdletters in mijn boekje te vereeuwigen. Om ideeën en uitdagingen te overzien. En om mijn op te schrijven waar ik dankbaar voor ben. Ik schrijf vaak aantekeningen in mijn notitieboekje in plaats van mijn laptop. En mijn telefoon leg ik daarom bewust weg, tijdens het werk en in de avonden. Ik start mijn dag met het schrijven van mijn dankbaarheden, niet met mijn telefoon. 

Lees ook:

Hoe ik het aanpak? 3 reden waarom schrijven mijn leven beter maakt.

1. Hoofd leegmaken

Laatst las ik voor de tweede keer het boek Focus aan/uit. Daarin kwam ik dus het piekerkwartiertje tegen. Naast het feit dat ik het een leuke naam vind, dacht ik ‘dat is misschien wel iets voor mij’. Je zet je wekker op 15 minuten en schrijft alles op wat er in je op komt, wat je dwars zit en waar je over piekert. Na die 15 minuten doe je je notitieboekje dicht en probeer je uit de emotie te komen door muziek op te zetten of koffie te zetten. Doe iets anders. Ik heb paar keer bewust gedaan en vond het erg fijn! 

2. Orde scheppen in de chaos

Vaak begin ik te schrijven met veel gedachtes die van hop naar her springen. Maar door te schrijven lukt het me vrijwel elke keer om weer rust te vinden. Het helpt me om overzicht te creëren, om dingen waar ik tegen aanloop in helikopter view te zien en om een stapje terug te nemen. Waarna ik steeds weer tot de conclusie kom dat het eigenlijk helemaal niet zo slecht gaat als mijn gedachtes me voorhouden. Ik moest het gewoon even orde scheppen in de chaos.

3. Je kunt tot de kern komen van je emoties

Soms weet ik niet zo goed wat ik met mezelf aan moet. Waarom voel ik me niet fijn? Waarom lijkt alles zo negatief? Ben ik boos, verdrietig, gefrustreerd, bang, angstig of nerveus? Door te schrijven ga je (bijna automatisch) dieper kijken naar wat je voelt. Vraag jezelf waf waarom je voelt wat je voelt. Gebruik het schrijven om dieper te kijken naar wat je echt ervaart. Want vaak is de emotie die je denkt te ervaren niet de oorzaak. 

Hoe beginnen?

Begin bijvoorbeeld met dagelijks opschrijven waar je dankbaar voor bent, van grote dingen tot kleine dingen, zoals een kop koffie. Probeer vervolgens die dankbaarheden niet met drie woorden te omschrijven, maar in een zin of in een paar zinnen. Of vraag aan jezelf, wat houdt me nu, op dit moment, bezig? En begin vervolgens met schrijven. En een fijn notitieboekje helpt daarbij! Het merk Moleskine vind ik erg fijn:

Toch liever een app? Bekijk dan eens One Day. Waarvoor gebruik jij je notitieboekje?

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: