fbpx

Scoliose en bewegen: maak van bewegen een gewoonte!

Scoliose en bewegen

Scoliose en bewegen, we weten allemaal dat het moet… Je kunt er normaal al niet omheen, bewegen is goed voor je. Maar wanneer je een scoliose hebt is bewegen éxtra goed voor je! Toch heb ik lang moeten zoeken naar hoe ik bewegen in mijn dagelijks leven integreer, hoe ik ervoor zorg dat bewegen een gewoonte is wat ik doe zonder al te veel moeite.

Scoliose en bewegen

Het maakt niet uit wie je tegenkomt, een dokter of je fysiotherapeut of je gaat Googelen. Scoliose en bewegen is belangrijk! Logisch, wanneer je rug sterk is en je conditie goed is heb je minder last van mijn klachten. Ik merk dat meteen, wanneer ik mijn beweeggewoonte laat verslappen, krijg ik sneller last van pijnklachten, mijn rug is eerder vermoeid en ik moet eerder gaan liggen. Toch heb ik me lang verzet tegen al dat bewegen. Ik vond dat dat niet paste in mijn dagelijks leven. Ondertussen beweeg ik dagelijks, hoe dat me is gelukt? Door van bewegen een gewoonte te maken!

Lees ook:

Zo maak van bewegen een gewoonte!

1. Stap voor stap.

Het klinkt als zo dooddoener, begin klein. Maar ik merk ook, als ik denk “daar ga ik voor!”, ik meteen uiterste uit de kan wil halen. Om iets lang vol te willen en kunnen houden, kun je het echt beter stap voor stap doen. Start klein en maak het niet te moeilijk voor jezelf. 

Bonus tip: begin direct, niet volgende week, niet morgen, maar vandaag!

2. Plan je beweegmomenten 

Ik plan mijn beweegmomenten, maandag tot en met donderdag begin ik met 7 of 8 minuten yoga. En na mijn werk, in de middag, rond 15.00 uur of 16.00 uur ga ik 30 minuten tot 45 minuten wandelen. Op vrijdag, zaterdag en zondag probeer ik ruim een uur te gaan wandelen, deze wandelmomenten staan niet vast, dat ligt aan mijn weekendplannen, maar maak er altijd ruimte voor om naar buiten te gaan.  

Bonus tip: beter je week leren plannen, moment voor jezelf én beweegmomenten? Lees dan dit artikel waar in ik deel hoe ik mijn weekplanning maak: mijn manier om te leren plannen.

3. Blijf gemotiveerd!

Dit kun je doen door je vooruitgang bij te houden. Lukt het je om nu wel 10 sits-up te doen? Loop je nu wel 30 minuten aan een stuk zonder je vermoeid te zijn? Ik had eerst als doel om 4.000 stappen op een dag te zetten, toen 5.000, en nu twee jaar later lukt het me zonder al te veel moeite om 6.000 stappen op een dag te zetten, wie had dat gedacht! Maar laat je ook motiveren door samen met vrienden te sporten of door bijvoorbeeld een smartwatch. Sinds ik een Apple Watch heb ben ik me bewuster van hoeveel ik beweeg én het motiveert me om nog éven naar buiten te gaan. 

Bonus tip: Ben je klaar voor om goede gewoontes aan te leren? Dan is dit artikel ook interessant voor jou: zo leer je goede gewoontes aan.

Maak van bewegen een gewoonte zodat het je geen moeite kost om voor jezelf en je rug te zorgen! Hoe pak jij het aan?

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: