fbpx

Scoliose oefeningen YouTube: 5x mijn favoriete filmpjes om te trainen

scoliose oefeningen youtube

Scoliose oefeningen YouTube? Ik krijg regelmatig de vraag welke filmpjes in opzet via Youtube als ik scoliose oefeningen doe. Daarom deel ik vandaan mijn 5 favoriete filmpjes om wekelijks te bewegen en je rug te trainen via YouTube.

Scoliose oefeningen YouTube

Ten eerste, de filmpjes werken voor mijn scoliose en dit heb ik moeten opbouwen. Ook kan ik nog steeds niet alles uit de filmpjes, omdat ik sommige dingen, zoals een draai, niet kan maken. Desondanks kan ik dankzij de filmpjes al wel veel meer dan een jaar geleden. Je had het misschien niet verwacht, maar ik ben wel degelijk leniger geworden. En dit komt door yoga. Nu heb ik 5 YouTube filmpjes die ik afwissel, normaliter probeer ik 4x per week yoga te doen. Het zijn allemaal filmpjes van 20 minuten en full body yoga workouts.

Het is wellicht niet helemaal wat je verwacht van ‘yoga’. Het is niet zweverig, je gaat er zeker spierpijn van krijgen en je traint echt je core. Je ‘core’ is eigenlijk je kern, je rug/buik. De voordelen die ik ervaar van deze manier van scoliose oefeningen doen via YouTube:

  • Ik kan het lekker op mijn eigen tempo doen en wanneer ik wil.
  • Ik ben echt sterker geworden en dat merk ik doordat ik minder pijn heb door een vermoeide rug.
  • Ook merk ik dat ik sterker ben omdat ik makkelijker rechtop kan zitten en lopen in plaats van onderuit gezakt.
  • Naast dat mijn core sterker wordt, merk ik ook dat mijn beenspieren en armspieren sterker worden.
  • Ik ben leniger, ik merk dat in bepaalde draaiingen waarvan ik voorheen dacht dat ik dat gewoon niet kon vanwege mijn scoliose.
  • En ik vind het fijn om zo te bewegen, want zo heb ik wel lekker gevoel van ik heb iets gedaan maar ik hoeft niet een 1 uur te gaan hardlopen of naar de sportschool moet (dat is niks voor mij…)

Welke filmpjes behoren tot mijn routine?

Dit is account van alle filmpjes: https://youtube.com/c/yogawithadriene. Ze heeft meerdere 30 dagen challenges die ook fijn zijn (elke week 1 en je kunt 30 weken vooruit!). Ook fijn voor de basis en om de houdingen te leren. 

Ik heb 5 fijne full body yoga:

Scoliose oefeningen via YouTube

Nummer 5 (laatste link) is wel erg pittig… maar ik vind het dan ook heel tof om te merken dat ik dat filmpje steeds makkelijker kan met minder pauzes, maar krijg er nog steeds spierpijn van! Het beste advies dat ik je kan geven, is gewoon rustig opbouwen zodat je het langer volhoudt. Begin liever met elke week 1x (zoals op een zaterdag) en als je het fijn vindt doe je na een tijdje vanzelf 2x per week en zo kun je het opbouwen én houdt je het vol.

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

BLIJFT OP DE HOOGTE: SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: