fbpx

Scoliose pijn verlichten: mijn ervaring met pijn vanuit scoliose

Scoliose pijn verlichten

Scoliose pijn verlichten is niet wat je (zonder pijnstillers) van de een op het andere moment kan doen. Vaak is dit een combinatie van meerdere factoren. Ten minste, dat is mijn ervaring. 

Scoliose pijn verlichten

Mijn ervaring met pijn vanuit scoliose, is dat de pijn vaak wordt veroorzaakt door een rug die niet sterk (genoeg) is. Hierdoor krijg ik pijn als ik te veel doe op een dag of wanneer ik veel moet staan of op een kruk moet zitten. Maar wanneer de spieren mijn rug sterker zijn, heb ik minder last van mijn rug. Scoliose pijn verlichten lijkt dus redelijk simpel, houd je rug sterk. 

Maar dat is het naar mijn mening ook weer niet helemaal alleen… ook masseren/fysio helpt mij om de pijn te verlichten. Soms zit mijn rug of mijn spieren zo vast dat ik het zelf niet goed krijg. Dit veroorzaak pijn, in mijn rug maar ook hoofdpijn of pijn in mijn kaken. En bij de fysio, waar ik wekelijks naartoe ga, worden de spieren en pijn- of drukpunten los gemasseerd. Ook geeft de fysio dan aan, doe deze oefening of let hier eens extra op, en op die manier helpt dat mij ook om bewust met mijn scoliose om te gaan.  

Pijn van een scoliose verlichten doe je zo!

  • Bewegen! Scoliose en bewegen, we weten allemaal dat het moet… Je kunt er normaal al niet omheen, bewegen is goed voor je. Maar wanneer je een scoliose hebt is bewegen éxtra goed voor je! Toch heb ik lang moeten zoeken naar hoe ik bewegen in mijn dagelijks leven integreer, hoe ik ervoor zorg dat bewegen een gewoonte is en wat ik nu doe zonder al te veel moeite. Lees hier het artikel, maak van bewegen een gewoonte.
  • Hulpmiddelen! Scoliose trainen/mijn rug trainen, dat doe ik veelal thuis en ik heb drie hulpmiddelen die mij daarbij helpen. Dit vind ik het fijnste omdat ik zo alles op mijn eigen tempo en kan trainen wanneer het mij uitkomt. Met deze hulpmiddelen kan ik echt niet meer zonder! Lees hier het artikel: hulpmiddelen om je scoliose te trainen.
  • Lenig! Scoliose en yoga, gaat dat wel samen? Bewegen, oefeningen, trainen om je rug sterk te maken én te houden. Het is niet dat ik daar altijd zin in heb. Laten we eerlijk zijn, soms heb je ook wel wat beters te doen dan bezig te zijn met je rug? Ondertussen heb ik voor mezelf een fijne routine ontwikkeld die ik graag wil delen! Lees hier het artikel: je bent leniger dat je denkt!
  • Juiste houding! Je kunt het zo gek niet verzinnen of ik heb het geprobeerd, uitgetest en ervaren. Het moment om dus deze ervaringen te delen en te vertellen over hoe je de perfecte werkplek voor thuis maakt. Lees hier het artikel: hoe maak je de perfecte werkplek.
  • Snelle grondoefeningen! Tips om scoliose oefeningen thuis te doen? De afgelopen tijd ben ik op zoek gegaan naar oefeningen die ik dagelijks of wekelijks kan toepassen. Op deze manier heb ik een lijstje gecreëerd met scoliose oefeningen die ik thuis (binnen of buiten) kan doen. Lees hier het artikel: 3x fijne scoliose oefeningen voor thuis.

Van denken in beperkingen, naar grenzeloos leven! 

Je laat je tegenhouden door je eigen fysieke en mentale grenzen, waardoor er niks veranderd. Je komt energie en tijd te kort. Balans vinden tussen wat je wilt en wat je kan lijkt onmogelijk. Je beperkingen houden je tegen. Of houd jij jezelf tegen? Met online cursus Grenzeloos Leven creëer jij een grenzeloze mindset. Zodat je niet meer in beperkingen denkt en stopt met jezelf tegenhouden! Je hebt de grens opgezocht van wat jij wilt, wat jouw lichaam kan en hoe jij wil leven. Je leeft je mooiste leven dankzij je beperkingen, je bent grenzeloos positief en ziet eindeloos veel mogelijkheden. Als ik het kan, kan jij het ook! -> Meer informatie over de online cursus.

Wat is jouw ervaring met pijn verlichten voor een scoliose?

Liefs, Fenna 

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: