fbpx

Scoliose: ik wil mijn rug mooi vinden

scoliose

Mijn scoliose. Mijn haat/liefde verhouding met mijn rug… “Change your thoughts and you’ll change your world”, van wie deze uitspraak komt weet ik niet. Maar het is wel wat ik binnen 2 weken heel bewust heb ervaren en wauw, wat is dat waardevol!

Scoliose: ik wil mijn rug mooi vinden

Tot dat ik besloot dat ik graag mijn rug als iets moois wilde zien. Laastst werd ik, of eigenlijk meer, mijn rug, op de foto gezet door Deborah vanwege een project dat ze aan het doen is omtrent scoliose. Ik heb ooit mijn zusje een foto laten nemen van mijn rug, dat kan wel wel week 7 of 8 jaar gelden zijn, ik schrok daar zo van. Ik twijfelde niet toen Deborah vroeg of ik mee wilde doen, ik zei meteen ja. Juist omdat ik wist dat ik het eng vond. En als ik bang ben, wil ik liever die angst overwinnen dan mezelf laten tegen houden.

Toen ik de foto’s even mocht zien op de camera, zei ik het meteen, ‘best lelijk’. Ik vind mijn rug echt niet mooi. Voor de duidelijkheid, ik vind mezelf niet lelijk hoor. Maar ik ben wel blij dat ik mijn rug niet zie. Ik kan letterlijk de draai niet maken om mijn rug te zien vanwege mijn scoliose. En door mijn scoliose ziet mijn rug er dus raar uit.

Scoliose valt bij mij ook niet echt op…

En ook vroeg mijn vriendinnetje n.a.v. de fotoshoot met Deborah, “maar heb jij dan last van je rug?”. Ik heb er veel minder last van omdat ik beweeg en naar de fysio ga. Maar ik kan niet goed naar links kijken, mijn schouderbladen zijn niet recht, ik kan niet goed mijn armen omhoog doen of voorover buigen, een bovenarm is dikker, een sleutelbeen lijkt korter en een schouder is lager en hangt meer vaar voren dan de ander. Mijn vriendinnetje en ik spreken elkaar zoveel, maar dat is haar nog nooit opgevallen. Nee, dat hoeft ook niet! 

Ik deelde op mijn Instagram, “het voordeel is dat je het niet zo goed ziet. En ik alleen op foto’s, maar blijft confronterend zo.” En dat is nog steeds zo. Maar ik wil mijn rug ook als mooi willen kunnen zien!

Ik wil mijn rug mooi vinden

Maar ik wil mijn rug ook mooi vinden. Ik kocht een paar weken na de fotoshoot een topje met open rug en dat had ik NOOIT verwacht. Überhaupt omdat ik vaak iets aan moet wat hoger sluit omdat het anders van mijn schouders zakt. Maar dit topje past. En weet je wat, ik vond het ook nog eens mooi! Het duurde nog wel ruim een week voordat ik het aan durfde… Ik voel me een klein beetje bloot zei ik tegen mijn vriendin, maar zoals ze scherp opmerkte “zo lijkt het helemaal niet dat je scheef staat.” Haha dank je! Het topje kleed goed af, zullen we maar zeggen! Kleine en grote stappen naar mijn rug mooi vinden!

Meer over scoliose op mijn website:

Vind jij jouw rug mooi?

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

BLIJFT OP DE HOOGTE: SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

1 Reactie

  1. tante Conny
    8 juli 2021 / 20:13

    Fenna ik vind je helemaal mooi, inside and out. ik heb je zien vechten vanaf je geboorte en zien ontwikkelen tot de prachtige vrouw die je nu bent geworden. ik zou haast zeggen niets meer aan doen, maar je blijft jezelf vernieuwen. ik vind je mooi, nu jij nog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: