fbpx

Scoliose zichtbaar maken: ik schrok van mijn eigen rug

scoliose zichtbaar maken

Scoliose zichtbaar maken, letterlijk en figuurlijk. Ik schrok namelijk van mijn eigen rug… normaal zie ik mijn rug natuurlijk niet. Maar op de foto was het wel heel echt!

Scoliose zichtbaar maken

Op mijn blog deel ik regelmatig artikelen over scoliose. Vorige week deelde ik een artikel, over dat een scoliose en yoga wel degelijk samen gaan. Daarvoor maakte ik een foto die ik eigenlijk niet wilde delen. Je zag zo goed mijn scoliose. En daar schrok ik van. Ik zie normaliter natuurlijk mijn eigen rug niet… En dan vergeet ik weleens dat mijn rug best een beetje (heel) krom is. Soms heb ik periodes waarbij mijn rug meer pijn doet dan ik op andere momenten ervaar. Zeker in de periodes waarbij ik wel naar de fysio ga (elke week) maar de pijn minimaal is vergeet ik dat mijn rug niet normaal is. Gek? Ik ben alleen maar blij dat ik niet van elke mug een olifant maak, daardoor is mijn leven veel leuker! Maar dan komt onderstaande foto ineens onverwachts toch binnen. Ik schrok.

Scoliose en yoga

Lees ook:

Letterlijk mijn scoliose zichtbaar maken

Toen ik toch besloot om deze foto te delen in plaatst van een leuke selfie én dit deelde op Instagram kreeg ik zoveel bijval. Dat had ik nooit verwacht! Vooral meiden, die reageerde dat ze het fijn vonden dat ik dat deelde. En dat zij ook wel eens zijn geschrokken van een foto van hun rug. Een foto die van achteren is genomen. Een foto die binnenkwam. Ik was letterlijk opgelucht dat anderen dit ook zo ervaren. En daarom schrijf ik nu ook dit artikel. Hopelijk lees je dit en denk je “ik ben niet de enige”. En terwijl ik dit typ bedenk ik me dat ik twee zomers geleden een foto heb gemaakt van mijn rug, dat vond ik een heel ding! Maar uiteindelijk vond ik de foto zo mooi, het licht en de achtergrond, dat mijn rug ook mooi was. 

Dit bericht bekijken op Instagram

F R E E D O M 💙 #scoliose

Een bericht gedeeld door Fenna van Kerckhoven (@houhetluchtig) op

De les die ik heb geleerd

Je rug is mooi! Het is echt. Jij bent het Fenna (eigen naam invullen ). Ik doe mijn uiterste best om te zorgen voor mijn rug. Ik doe dagelijks oefeningen, ik wandel, ik ga liggen indien nodig en ik sta op als ik langer (stil)zit. Van alles om de pijn in mijn rug zo laag mogelijk te houden. Ik doe mijn best voor mijn gekke, lieve en kromme rug. Net als jij! Vergeet dat nooit. Je bent perfect zoals je bent. En ook dat mag wel eens gezegd worden!

Ben jij wel eens geschrokken van een foto? Loop jij weleens ergens tegen aan als het gaat om je scoliose? Deel je reactie hieronder in de comments!

Liefs, Fenna

WIL JIJ LEREN HOE JE JE NIET LAAT TEGENHOUDEN DOOR BEPERKENDE GEDACHTEN? OF DOOR JE EIGEN MENTALE OF FYSIEKE BEPERKINGEN? “BESTEL DAN HIER MIJN EBOOK “ZO DENK JE GRENZELOOS POSITIEF!

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

2 Reacties

  1. conny
    12 november 2020 / 10:32

    ik ben bevooroordeeld maar ik vind je prachtig met alles wat je bent/doet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: