fbpx

Sick Style is een merk met blijwerkingen & doneert aan het Longfonds

Sick Style

Een tijdje geleden kwam ik Sick Style tegen op Instagram en zo kwam ik in contact met de eigenaresse, Manon. Ik vertelde haar over hoe gaaf ik de Instagram feed van Sick Style vond en wat een fantastisch initiatief het is. Redelijk snel daarna zaten we samen te skypen, gezellig te kletsen en werd onze samenwerking* concreet. Ik ben erg enthousiast over deze samenwerking, omdat ik wil dat iedereen weet waar ze voor staan.  

Sick Style geeft blijwerkingen

Manon is zelf ziek geworden, een zeldzame longziekte genaamd COP/BOOP, kwam op haar schoot terecht. Ook dit gedeelte van Manon haar verhaal sprak me erg aan, aangezien ik ook een zeldzame longziekte heb, namelijk BPD. Het is niet niks om met een diagnose te dealen waarbij je met (bijna) niemand kan kletsen over dezelfde ervaringen (ik heb nog nooit iemand ontmoet met BPD). Na een ziekenhuisopname en Prednisons-kuur kreeg ze een bolle toet. De creativiteit en humor van Manon was nog steeds AAN en hiermee wilde ze iets doen om de periode leuker te maken. Zo ontstond het eerste T-shirt met de tekst Predkop erop! Geen bijwerkingen, maar bLijwerkingen! 

Wees lief voor jezelf & voor het goede doel

Wat Sick Style bijzonder maakt, en waarom ik het zo goed initiatief vind, is dat ze 15% van hun omzet doneren aan het Longfonds. Het is eigenlijk een hippe vorm van rondgaan met de collectebus. De T-shirts worden duurzaam geproduceerd en er staan luchtige teksten op, met een knipoog naar chronische ziekte. Humor en lachen is het beste medicijn toch? Lekker positief, dat zijn jullie van mij gewend. Wil jij een shirt bemachtigen? Dat kan natuurlijk, bekijk de online shop voor alle kleuren, teksten en maten van de shirts die Manon tot nu toe heeft ontworpen. 

Sick Style

Ik heb het roze T-shirt ontvangen met de tekst ‘Femme Fatigue’ in maat S. ‘Fatigue’ staat voor vermoeidheid en roze vind ik leuk, dus dat was geen moeilijke keuze. Het shirt is zacht van stof en redelijk dun, wat ideaal is voor de zomermaanden. De lengte is fijn, het kan makkelijk in een broek of rokje (ik prop altijd alles in een broek of rok hihi). Het leuke van dit shirt is dat het je het tof kun dragen op een spijkerbroek, maar het zit ook super als je een dag nodig hebt om op te laden en op de bank hangt. Wanneer je het ook aandoet, de blijwerking is aanwezig. 

“We can’t cure, but we do care & wear. So can you!” Zoals je merkt ben ik enthousiast over alles wat Manon doet met Sick Style. Fantastisch dat ze van haar ziekte een positieve en luchtige draai geeft door haar creativiteit en haar humor te delen. 

Liefs, Fenna

* Dit artikel betreft een samenwerking. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening over de producten. 

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: