fbpx

Staycation in Zuid-Limburg: het was verrassend leuk!

staycation in Zuid-Limburg

Een staycation in Zuid-Limburg was verrassend leuk en het was zoveel meer dan ik had verwacht! Ik wist dat er heuvels waren, maar niet zoveel hihi. En het centrum van Maastricht ken ik, maar vooral om te shoppen. De omgeving kende ik eigenlijk niet echt. Zuid-Limburg is mooi en verrassend leuk om te bezoeken!

Staycation in Zuid-Limburg

We zijn in de ochtend naar Zuid-Limburg gereden, meteen naar het drielandenpunt. Daar wilde we graag naartoe en aangezien we pas om 15.00 konden inchecken bij het resort hebben we dat meteen van het lijstje af kunnen vinken. En natuurlijk vlaai gegeten voordat we de toren in gingen die je een prachtig uitzicht gaf over de omgeving. Je kon zien dat het er normaliter erg druk kan zijn, heel veel parkeerplaatsen en grote terrassen. Maar nu, was het redelijk rustig, buiten het seizoen en natuurlijk door corona. Dat was wel fijn :). Ook om daar te rijden met de auto was al heel mooi door de omgeving. Dan is waar ik vandaan kom, Tilburg, toch maar heeel plat! 

Lees ook:

Wijn wandelroutes lopen in Zuid-Limburg

De tweede dag zijn we een wijn wandelroute gaan lopen. De website van Zuid-Limburg biedt er verschillende aan. Door de mooie uitzichten en alle wijngarden die je tegenkomt waan je je even in het buitenland. Gelukkig hadden wij ook nog eens heel mooi weer! Dezelfde dag zijn we ook naar wijnhuis geweest, daar hebben we geen proeverij gedaan, maar zelf drie wijntjes gekozen en geproefd. En natuurlijk paar flessen van die heerlijke wijn meegenomen!

Zuid-Limburg

Zeker bezoeken: Loods5

De volgende dag zijn we naar centrum van Maastricht gegaan en hebben we Loods5 bezocht. Loods5 is een interieurwinkel, maar buiten alle mooie spullen die ze verkopen is het ook een heel mooi gebouw! Mooie locatie en het gebouw op zich is al inspirerend. Door het gebouw zelf loop je door allemaal interieur spullen, met hoekjes die zijn ingericht om inspiratie op te doen en je kunt ook hier weer vlaai eten haha. Ik heb zelf een wandklok gekocht van Karsson en een grote mok van Royal Doulton!

Zuid-Limburg

Slapen tijdens je staycation in Zuid-Limburg 

Het hotel/appartement waar wij zaten, Dormio Resort, was erg mooi! We hebben vanaf ons balkon de zonsondergang kunnen zien, dat was heel tof! Maar natuurlijk werd ook hier mijn laptop geopend, ben niet voor niks een locatie onafhankelijke ondernemer geworden 🙂. Als iemand een workaction in Zuid-Limburg zou plannen, zou ik Dormio Resort zeker aanraden! Fijne plek om te werken en vanuit daar de omgeving en het centrum van Maastricht te bezoeken. Maar je hoeft zelfs het resort niet per se af, er is een kleine supermarkt, een bakker, er zijn eetgelegenheden en er is een snackbar waar je kunt afhalen. 

Het allerfijnste van deze vakantie vond ik dat ik écht het gevoel had dat ik in het buitenland was, Zuid-Limburg is perfect voor een staycation. Ken jij de omgeving of heb je andere tips voor een vakantie in Nederland? Laat een reactie achter in de comments hieronder. 

Liefs, Fenna

Wil jij weten wat mijn favoriete producten zijn? Bekijk dan mijn webshop!

Inspiratie nodig om content te delen voor op jouw Instagram? Download dan hier mijn GRATIS e-book voor 10 content ideeën!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: