fbpx

Stedentrip naar Kopenhagen: op vakantie met een longziekte & scoliose

Stedentrip Kopenhagen

Een stedentrip naar Kopenhagen? Daar zit ik nu, mijn eerste artikel te typen in een vakantiehuisje in Kopenhagen. Dit jaar doen we het helemaal anders! En daar maak ik me wel een beetje zorgen om. Meestal gaan we met zo’n vijven, mijn broer, zus, ouders en ik een week of twee weken naar Zuid-Frankrijk. Dit doen we al jaren, lekker vertrouwd, zon en zeelucht (goed voor mijn longen). In zo’n vakantie doen we nooit echt veel, zonnen, stadjes bezoeken, naar strand en veel en lekker eten. Daarom maar ik mij een beetje zorgen, want een stedentrip betekent veel lopen.

Stedentrip Kopenhagen

We gaan drie dagen naar Kopenhagen, erg leuk! Maar ook spannend. Het wordt een echte stedentrip, veel lopen en dingen zien, en dat in drie dagen. Ga ik dat volhouden? Ik weet dat ik me geen zorgen hoef te maken want ik ben gewoon met mijn ouders, mijn broer en zus. Die houden allemaal rekening met mij, maar toch… Een aantal dingen waar ik me zorgen overmaak: lopen, volhouden & het weer:

 • Lopen
  Ik vind van mijzelf dat ik een redelijke conditie heb. Vergeleken met mijn broer en zus is het eigenlijk niks. Dus de grote vraag: kan ik drie dagen een hele dag sjouwen en lopen? Ik kan gerust één hele dag lopen, maar die dag er op ben ik altijd moe en heb ik last van mijn rug. Ik wil niet dat mijn familie iets niet kan zien of gaat doen omdat ik het niet kan, we zijn er tenslotte maar drie dagen.
 • Hoe hou ik het vol?
  Drie dagen lijken niet veel, maar zoals ik al zijn we willen veel dingen zien en doen. En ik vind het zelf ook allemaal leuk en ik wil het ook allemaal. Dus mijn grenzen aangeven wordt een prioriteit en een goede opdracht om te oefenen.
 • Weer
  Ik reageer op vochtig en slecht weer. Dan krijg ik het eerder benauwd en ben ik sneller moe. Het weer van Kopenhagen geeft rond de 20 graden aan en regen. Kopenhagen ligt aan zee, zeelucht is dan weer wel goed. Maar kan ook vochtig worden. Dan wordt de energie die ik heb nog minder. Dat zou ik echt vervelend vinden.

Positief

Het zijn niet echt dingen die ik nu kan oplossen, het enige wat ik kan doen is me er geen zorgen overmaken. Als dat lukt ben ik al een heel eind. Dus ook een aantal positieve dingen op een rijtje over de stedentrip naar Kopenhagen:

 1. Gezellig met het gezin!
 2. Iets nieuws zien!
 3. Naar een (voor mij) nieuw land!
 4. De vakantie is begonnen!
 5. Leuke dingen kopen en veel lekkers eten!
 6. Mooie foto’s maken!
 7. Heel veel moois zien!
 8. En het gewoon drie dagen super leuk hebben!

Er zijn veel meer positieve dingen dan dingen waar ik me zorgen om maak. Dus, no worries and have fun! En als ik na die drie dagen helemaal kapot ben (en misschien ziek), dat zie ik dan wel weer! Ik weet waar ik moe van ben en het is het waarschijnlijk helemaal waard.

Ga jij nog op vakantie, of misschien ook een stedentrip naar Kopenhagen geboekt? Heb je dan ook dingen waar je je zorgen overmaakt? Misschien vind je dit bericht dan ook interessant; reizen met een beperking.

Liefs, Fenna

5 Reacties

 1. 16 juli 2016 / 11:25

  Hey Fenna, super goed van je dat je er zo naar uitkijkt. Wanneer je naar je gevoel & lichaam kunt luisteren vindt je hier vanzelf jouw balans in. Echt waar, spreek uit ervaring. Denemarken is een mooi land, zelf ooit ook geweest met het hele gezin. Lang geleden hoor, Kopenhagen nooit geweest. Erg benieuwd alvast heel veel plezier!!!

 2. Els van laarhoven
  19 juli 2016 / 10:49

  Hoi Fenna,

  Ga je promoten in onze beroepsgroep. Echt een super goede actie.
  Verwacht dat je een inspiratiebron bent voor alle jongeren met een verminderde energie.
  Els, longverpleegkundige

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: