fbpx

Review Steeds Leuker van Jelle Hermus, oprichter soChicken

Steeds Leuker

Jelle, oprichter van soChinken, heeft een nieuw boek geschreven, Steeds Leuker. Hij is de oprichter van de website www.sochicken.nl, waarbij hij laat zien hoe je moet broeden op een leuker leven. Vandaag ga ik zijn boek reviewen. Op de voorkant staat ‘schrap de ellende en ontdek de korte route naar een leuker leven’. Dat klinkt veel belovend! Het boek bestaat uit veel tips en tricks om deze korte route te bewandelen. In mijn review deel ik wat ik van het boek vind en of Jelle mij liet inzien hoe ik een korte route naar een leuker leven kan bewandelen. 

Steeds Leuker

Het is een superfijn boek om te lezen met een kop thee (ik spreek uit ervaring). Het is overzichtelijk en er staan echt tips in die je helpen. Je kunt de tips in praktijk brengen, na en tijdens het lezen van het boek. Dat vond ik erg fijn aan het boek Steeds Leuker. Je leest het écht niet om naderhand nooit meer aan te denken. Het boek is opgedeeld in 4 hoofdstukken:

  1. Broednestmethode
  2. Vrijheid – schrap de ellende
  3. Blijheid – lachrimpels zijn de beste rimpels
  4. Betekenis – leven als een overstromende emmer

Broednestmethode

In het eerste hoofdstuk vertel Jelle over zijn ervaringen en hoe hij de ellende heeft kunnen schrappen uit zijn leven. Dat doet hij namelijk met de broednestmethode, hij beschrijft hoe deze methode werkt en hoe jij het kunt toepassen. Daarna gaat hij per hoofdstuk door op de belangrijkste items, volgens hem: vrijheid, blijheid en betekenis. Onder vrijheid verstaat Jelle onder andere financiële vrijheid en ellende waar je van af moet. Blijheid vindt Jelle belangrijker omdat je een leuker mens moet zijn voor jezelf, maar ook voor je omgeving. In het vierde deel wordt verteld over betekenis, hier maakt hij onder ander duidelijk dat je uit je comfort zone moet stappen en je moet doen wat jouw betekenis geeft. In elk hoofdstuk beschrijft Jelle hoe hij zaken heeft aangepakt om dingen te veranderen en hoe jij dit kan gaan doen. Ook kun je door middel van het boek inloggen op zijn website om zo meer informatie te krijgen over elk onderdeel.

Lees ook:

Wat heb ik geleerd van het boek Steeds Leuker?

Wat ik heb geleerd van dit boek zijn verschillende zaken. Het boek kwam op het juiste moment en ik heb geprobeerd om alles toe te passen en te kijken of het ook voor mij werkt. Hieronder beschrijf ik de dingen die ik heb geleerd en nog dagelijks toepas:

  • Mediteren

Voor de lezer die mij al langer volgen weten dat ik mediteer. Sinds begin dit jaar mediteer ik elke dag. Jelle mij weer heeft duidelijk gemaakt hoe belangrijk mediteren is. Voor je lichaam, om stil te staan, om focus terug te vinden, om naar jezelf te luisteren. Al deze dingen zorgen er dagelijks voor dat ik mij fijner voel en naar mijn lichaam leer luisteren.

  • Kijken wat je leuk vindt

Door het gebruik van de broednestmethode heb ik uitgevonden wat ik leuk vind. Eigenlijk was er elke dag wel een smoesje zodat ik deze dingen eigenlijk niet deed. Nu ik duidelijk voor ogen heb wat de dingen zijn die ik leuk vind ben ik mij hier meer van meer bewust. Deze items zijn voor mij: lezen, schrijven, wandelen, dankbaarheden opschrijven en mediteren. Nu doet ik dit bijna dagelijks en zonder een smoesjes.

  • Productiever werken

Focus & focus. Om productief te zijn heb je focus nodig, maar je moet jezelf deze focus wel gunnen. Voor mij geld dat ik minder met mijn mobiel en laptop bezig moet/wil zijn. Ik heb n.a.v. Steeds Leuker de pop-up meldingen uitgezet, op mijn mobiel én laptop. Wanneer ik dan deze apparaten gebruik heb ik meer focus en wanneer ik de apparaten niet gebruik ook. Win-win!

  • Minimalistisch

Het laatste wat ik dagelijks (en steeds meer) mee bezig ben is minimalistisch leven. Ik heb de afgelopen maanden goed geleerd dat er geen tot heel weinig waarde zit aan een item. Door troep op te ruimen heb ik meer rust in mijn hoofd en leven. Aanrader!

Ik vond het een super boek om te lezen, soms waren de tips die Jelle noemt zo overduidelijk waarvan je dacht “waarom heb ik dat nog niet gedaan”. Heb je zin om een goed boek te lezen bij je thee (of koffie)? Wil je op een leuke en fijne manier tot meer inzichten komen? En wil je de ellende schrappen uit je leven? Dan is dit boek zeker een aanrader. Je koopt het boek hier bij bol.com en bekijk ook even de website van Jelle

Liefs, Fenna

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

INSPIRATIE NODIG OM CONTENT TE DELEN VOOR OP JOUW INSTAGRAM? DOWNLOAD DAN HIER MIJN GRATIS E-BOOK VOOR 10 CONTENT IDEEËN!

Lees ook:

* Dit artikel heeft op 31-11-2020 een update gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: