fbpx

Stop met jezelf tegenhouden: de grootste beperking is dat je jezelf tegenhoudt

door | okt 26, 2021 | Leven, Mindset

Stop met jezelf tegenhouden! Van alle beperkingen die ik heb, is de grootste beperking dat ik mezelf tegenhoud. Ik had het gevoel dat ik het allemaal alleen moest oplossen, dat ik constant moest vechten om te overleven, dat ik mezelf moest verantwoorden en uitleggen wat ik wel en niet kan.

Stop met jezelf tegenhouden

Ik ben een overlever. Ik moest wel. Ik kwam niet verder en het lukte me niet om iets te veranderen. De knop ‘overleven’ stond voor 100% aan. Om de dag door te komen, om mijn grenzen niet over te gaan, om alle ballen omhoog te houden. Sociaal leven, werk, sporten, hobby’s, rusten, me-time en koken. Krampachtig en angstig was ik om mijn grenzen over te gaan, om ziek te worden en helemaal niks meer te kunnen.

Zo leven was geen optie. Dus begon ik eindelijk met écht leven. Mijn leven. Ik ben mijn grenzen gaan op zoeken en deze gaan verleggen, om te kunnen leven zoals ik wil leven! Stop met jezelf tegenhouden!

Zo overwon ik mijn grenzen!

Van overleven naar leven… dat is het moeilijkste wat ik ooit hebben moeten realiseren. Met mijn neus op de feiten gedrukt… Toen ik dat besefte vond ik dat erg heftig. Dat ik niet aan het leven was, maar aan het overleven. Dat ik niet aan het genieten was, maar dat ik constant bezig was met ‘wordt het niet teveel?’. 

Ik wilde meer, ik wilde leven. Dingen doen, spontane acties ondernemen, kijken wat ik wél kan. Ontdekken hoe ik wil leven. Maar hoe? Door in het diepe te springen en het te doen. Door niet meer bang te zijn om ziek te worden. Toen pas kwam ik erachter wat ik allemaal wél kan. 

Mijn vriendinnen helpen mij hierbij, zij helpen me met genieten en echt leven! Zij geven me soms een schop onder me kont of een duwtje uit mijn comfort zone. En dat doen ze wellicht meer onbewust dan dat ze denken, maar daar ben ik ze wel dankbaar voor! Ik kan altijd eerlijk zijn, over wanneer het me te veel word, ik app of bel ze of ik geef aan als ik een een pauze moeten inlassen (wil wil er nu geen taart eten om even uit te rusten).

Niet ondanks, maar dankzij

Ik ben dan wel chronisch ziek, maar waar ik achter ben gekomen is dat je niet per se lichamelijke beperking hoeft te hebben om jezelf te beperken. Ik heb moeten leren luisteren naar mijn lichaam en moeten leren denken in mogelijkheden. Anders was ik nooit zover gekomen als waar ik nu ben. Om mij heen zie ik dat mensen zich laten tegenhouden door grenzen van hun lichaam of door de grenzen die zij zichzelf opleggen. Je kunt en je bent zoveel meer!      

Niet ondanks, maar dankzij mijn beperkingen heb ik al zoveel bereikt! Ik ben grenzeloos positief en denk altijd in mogelijkheden. Letterlijk en figuurlijk, de grens verleggen. De grens opzoeken van wat ík wil, wat mijn lichaam kan en hoe ik wil leven. Maar ook letterlijk de grens over als online ondernemer, door locatie-onafhankelijk te zijn. Naar het buitenland gaan als digital nomad en buiten mijn comfortzone stappen om te ontdekken op welke plekken in de wereld mijn lichaam letterlijk tegen minder grenzen aanloopt en waar ik mij vrij voel. 

Wat als ik zeg dat jij ook kunt leven zonder grenzen?

Wat als ik zeg dat jij direct kunt stoppen met jezelf tegenhouden? Ik laat zien dat je grenzeloos kunt leven en leven in vrijheid mét een beperking. Ik laat je zien dat je je mooiste leven kan leven, parttime werken én geld verdienen, balans vinden in wat je wilt doen en wat je kunt doen én alsnog alles kunt bereiken wat je wilt. Wat houd je tegen? Waarom zie je zoveel beren op de weg? Waarom leef je op je rem?

>> Koop vandaag nog jouw Grenzeloos Leven Online Cursus!

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

BLIJFT OP DE HOOGTE: SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest: