fbpx

Studeren met een functiebeperking & een interview

Studeren met een functiebeperking & een interview

Studeren met een functiebeperking is niet niks. Daarom help ik graag mee om dit onder de aandacht te brengen. Voor het vlogproject ‘Wat Anders, studeren voor iedereen’ heb ik 10 vlogs mogen maken! Helaas is dit project nu al even afgelopen. Maar alle vlogs van mij  zijn te zien op mijn YouTube kanaal. Om het project goed af te sluiten werd ik geïnterviewd door Kevin. Over van alles en nog wat, maar natuurlijk staat centraal studeren met een beperking.

Studeren met een functiebeperking

Mijn studies

Studeren met een functiebeperking is niet niks. En hoe soepel het gaat hangt heel erg af van je opleiding. Ik ben na mijn vmbo naar mbo en toen naar het hbo gegaan. Vmbo en mbo was letterlijk overleven om het halen. Jammer genoeg was er weinig begrip en weinig steun. Op het hbo is dat anders, dit kan liggen aan mijn opleiding of aan dat het hbo is. Het grootste verschil tussen mbo en hbo is het aantal contacturen en het manier van lesgeven en leren.

Hbo met functiebeperking

In het begin moest ik heel erg wennen aan de snelheid van de lessen. Wat ze op hbo in twee uur behandelen deed ik op het mbo twee weken over. Ook het aantal contacturen is veel minder op het hbo. Op het mbo waren het ongeveer 35 uur die je op school moest besteden. Daar maakte ik niet eens de helft van mee, dit kon ik simpel weg niet aan. Op het mbo maakte ik daarom halve dagen en de lessen die ik miste haalde ik zelf thuis in en ik deed thuis mijn (huis)werk. Op deze manier kon ik alles verdelen over 7 dagen in plaats van 5. Nu, op het hbo, heb ik 20 contacturen en dat is perfect! Ik heb nog geen één les gemist en daar ben ik trots op. Het voordeel hiervan is dat ik thuis geen lessen hoef in te halen en ook vaak mijn (huis)werk al af heb. Het is niet dat ik thuis niks doe, veel lezen en samenvattingen maken. Maar het werkt, het geef rust en kost minder energie.

Eerdere vlogs voor het project Wat Anders, Studeren voor Iedereen, vind je door hier te klikken of hier. Laat in de comments weten wat je van het filmpje vind! En kan je niet wachten op de volgende video? Abonneer je hier op mijn Youtube kanaal.

Liefs, Fenna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: