fbpx

Te moe om te leren

Te moe om te leren

Zo, de tentamens zitten er weer op. In oktober 2016 heb ik een aantal tips gegeven hoe ik om ga met leren. Maar deze tentamens waren helemaal anders. Het was een paar keer erg benauwd weer waardoor ik niks meer kon en ik sliep de week voor mijn eerste tentamen uiterst slecht. Dus, vandaag, how to deal with complications.

Zoek rust

Omdat ik zo moe was door het weer en door het slechte slapen kon ik er vrij weinig bij hebben. Op dat soort momenten zoek ik naar alle mogelijkheden om het in mijn hoofd rustiger te maken. Daarnaast probeer ik zo min mogelijk te stressen over dat ik die dag niks heb geleerd. Om dit voor elkaar te krijgen heb ik twee dingen elke dag gedaan:

 1. Mobiel uit
  Wat ik heb gedaan is mijn mobiel om 20:30 uitzetten. Op deze manier had ik meer rust in mijn bol voor ik ging slapen.
 2. Telmeditatie
  Ook ben ik afgelopen week begonnen met telmeditatie. Om in te slapen te komen, maar ook tussen het leren door was het erg fijn.

Keep calm and drink coffee

Ik drink nooit koffie thuis. Maar ik sliep zo slecht dat ik niks anders kon bedenken dan koffie om niet in slaap te vallen tijdens school of tijdens het leren. En het gaf mij net die laatste boost die ik nodig had om nog eventjes iets te doen. Waar ik ook achter ben gekomen is dat koffie wel helpt als je moe bent van het slecht slapen maar het helpt niet als je moe bent van benauwd weer. Dus… even dat je het weet.

Uiteindelijk ben ik de twee weken doorgekomen en zoek ik vandaag en morgen wat rust op. Even niksen en netflixen :).

Hebben jullie nog tips als je iets moet doen maar te moe bent?

Liefs, Fenna

4 Reacties

 1. 11 april 2017 / 16:06

  Een tip heb ik niet. Maar ik ben wel gaan leren dat als ik echt moe ben, beter toe kan geven aan deze moeheid. Het heeft een reden dat ik zo moe ben en als ik maar door blijf gaan word het alleen slechter. Het liefst wil ik alles van mijn lijstje gedaan hebben, maar dit gaat gewoonweg niet altijd. De stofzuiger kan wel een dagje wachten. Ik heb natuurlijk geen school of werk momenteel, dus wat dat betreft heb ik daar geen druk achter staan. Als ik een afspraak heb of iets anders intensief, probeer ik daar wel rekening mee te houden. Dus alleen die afspraak op die dag en niets anders wat moet. En de dag erna kunnen bijkomen. Dat vind ik nog erg moeilijk om te accepteren dat het zo is/moet, maar stiekem weet ik wel dat het beter is voor me. Heb je al uitslagen van je tentamens?

  • 11 april 2017 / 17:50

   Dank je wel voor je reactie! Fijn om te lezen hoe jij het oplost. Ik heb jammer genoeg nog geen resultaten van mijn tentamens binnen.

 2. conny
  11 april 2017 / 20:13

  spannend Fenna, ik wil mijn tip geven wanneer ik niet in slaap kan komen. ik kan dan mijn gedachten niet stil zetten en die houden me wakker of ik nu zorgen heb of niet. het tettert maar door in mijn kopie. en de aan/uit knop geen idee waar die zit. ik kruip in mijn bedje en heb alles gedaan om een goede nachtrust te beginnen tanden gepoetst toilet geweest je kent dat wel en dan zet ik mijn gesproken boek aan daar luister ik naar en doordat ik luister denk ik niet meer. en val in slaap, werkt voor mij ook als ik overdag even zou meten slapen. ik zou niet een heel spannend boek doen,maar dat heb ik eerlijk gezegd nooit geprobeerd. misschien een idee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: