fbpx

Hou Het Luchtig bestaat 2 jaar: mijn tops & flops van mijn blogcarrière

Hou Het Luchtig

Twee jaar geleden alweer, toen begon ik mijn blog Hou Het Luchtig. Misschien iets wat je nog niet weet, maar de naam Hou Het Luchtig is bedacht door mijn broer toen we in Kopenhagen waren. Ik had al een aantal blogs/website gemaakt, maar dat was het steeds niet. Ik wilde iets delen waar ik anderen mee kon helpen. Maar als je open wilt praten over je beperkingen en over het chronisch ziek zijn moet je daar wel klaar voor zijn. Toen ik er écht klaar voor was, na een kleine push van mijn moeder, ben ik begonnen met Hou Het Luchtig, ook dit was in Kopenhagen. Mijn eerste bericht ging zelfs over Kopenhagen :).

Hou Het Luchtig

Hou Het Luchtig bestaat 2 jaar

Ik ben Hou Het Luchtig begonnen omdat als hobby, ik wilde van alles van mijn af schrijven. Dat Hou Het Luchtig zo zou groeien zoals het nu doet had ik nooit kunnen dromen. Ik heb Hou Het Luchtig zelfs ingeschreven bij de KvK! Hoe gaaf, nog steeds ben ik erg trots op deze mijlpaal en wat ik tot nu toe allemaal al heb bereikt met Hou Het Luchtig. Laten we het een op een rijtje zetten:

  • Door mijn verhaal te delen krijg ik dagelijks berichtjes van anderen die hun eigen verhaal vertellen en wat ze aan mijn blog hebben. Dit vind ik zo waardevol! Dat is waarvoor ik het doe. Ik schrijf en deel omdat ik het leuk vind, maar ook om aan jou te laten zien dat er zoveel positiviteit is ondanks dat je een beperking hebt of chronisch ziek bent.
  • Ik heb hele leuke samenwerkingen gehad! Zoals met Jimmy’s, Handicap + Studie en Anodyne.
  • Natuurlijk inschrijven bij Kamer van Koophandel.
  • Ik heb ook heel veel leuke mensen mogen ontmoeten door Hou Het Luchtig. Online, maar ook in real life. Allemaal door gewoon jezelf open te stellen en iemand aan te spreken. Heerlijk vind ik dat!
  • Ik ben gaan vloggen, dat was voor mij 2 jaar geleden echt een no-go. Stapje voor stapje toch? Abonneer je hier op mijn YouTube kanaal!

 

Hou Het Luchtig

Ambitie & Facebook

En dat allemaal ik twee jaar, ongelofelijk! Maar dat was nog niet alles. Ik heb ook een Facebookgroep opgericht, Meisjes met Ambitie en een Beperking. Dit idee ontstond in de wachtkamer van de fysio haha! Ik volgde al verschillende groepen waar ambitieuze meiden vragen konden stellen en van elkaar konden leren. Maar ik kon daar niet met al mijn vragen terecht, namelijk als mijn vragen gericht waren op mijn beperkingen. Ik miste dit en begon mijn eigen Facebookgroep. Blijkbaar was ik niet de enigste die dit miste, binnen een weekend waren er al meer dan 100 leden! Met dit in gedachte, en het idee dat ik meer wilde leren van anderen in dezelfde situatie ben ik ook een nieuwe rubriek begonnen, Hou Het Ambitieus. De eerste twee artikelen staan al online: Hou Het Ambitieus met Romy & Hou Het Ambitieus met Nayana.

Hou Het Luchtig

Mijn flops…

Oké, allemaal leuk en aardig. Maar ik zal realistisch zijn. Het ging de afgelopen twee jaar natuurlijk niet allemaal fanatisch. Daarom een aantal dingen die ik heb geleerd, je hoeft natuurlijk niet dezelfde fouten als ik te maken:

  1. Neem jezelf serieus en professioneel. Ook als je niet bent ingeschreven bij KvK en je blogt voor de lol. Zo begon ik ook. De content die jij maakt is van jou, dus hier mag (of moet) je de rechten van serieus nemen. Mijn advies is koop het boek van Charlotte Law, Wetboek voor bloggers. Of kijk op haar website. Hier lees je alles over de rechten van jouw content en hoe je jouw content kan beschermen.
  2. Wees je ervan bewust dat heel veel mensen bloggen niet als iets zien waar je geld mee kan verdienen. En ze hebben al helemaal niet door hoeveel tijd in het onderhouden van een blog gaat zitten. Dit is geen ramp, maar als het voor jou allemaal ‘logisch’ is, kan dat soms een beetje vreemd zijn als iemand anders het niet snapt. Ga gewoon in gesprek, leg het uit waar je mee bezig bent en wees open.
  3. Niet iedereen heeft het juist met je voor, daarom is punt één ook zo belangrijk. Samenwerkingen met bedrijven of individuen die contact met je opnemen is niet altijd zo leuk als het lijkt. Gebruik je intuïtie en je gezond verstand. En vooral, zeg niet overal meteen ‘ja’ op. Je mag gerust doorvragen en er een nachtje over slapen. Ow, en als het te mooi is om waar te zijn, dan is het ook te mooi om waar te zijn.

Mijn blogcarrière

Waar ik de afgelopen twee jaar vooral achter ben gekomen is hoe leuk ik het allemaal vind. Van schrijven tot Instagram en zelfs mijn mail/administratie. Vooral de content die ik creëer vind ik fantastisch. Het hele proces vind ik leuk, van bedenken tot publiceren en analyseren. Maar misschien het leukste en het meest waardevolle aan Hou Het Luchtig vind ik de mensen die ik ontmoet. Ik heb door mijn blog niet meer het idee dat ik alleen ben.

Dank jullie wel lieve volgers en lezers!

Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: