fbpx

Mijn reis van student naar ondernemer: hoe zet je die stap?

door | sep 23, 2021 | Leven, Ondernemen, Studeren

Van student naar ondernemer, hoe is het zover gekomen en waarom ben ik niet in loondienst gegaan? Moest ik niet eerste even wat ervaring opdoen? Dat zijn vragen die ik vaak krijg. Ik neem je mee op mijn reis!

Van student naar ondernemer  

Mijn reis van student naar ondernemer… mijn reis begon bij mijn blog Hou Het Luchtig als hobby. Dit was net voordat ik starte met mijn hbo opleiding. Ik begon met het delen van mijn verhaal, met het doel anderen mensen te ontmoeten die ook chronisch ziek zijn omdat ik niemand kende in mijn omgeving. Door wat ik deed/doe met Hou Het Luchtig, namelijk content maken, kreeg ik steeds vaker de vraag of wat ik doe voor Hou Het Luchtig ook niet kon doen voor een ander bedrijf.

Ik heb op een gegeven moment bijbaantje dat ik bij mijn ouders in de schoenenwinkel had op zaterdagen in de verkoop stop gezet. Ik heb tegen mijn ouders gezegd, ‘ik stop op zaterdagen met werken’. Waarom? Ik wilde verder met mijn eigen onderneming. Ook had ik ondertussen twee klanten die waarvoor ik op een zaterdag in plaats van in de winkel voor hun kon werken. Ook wist ik dat ik meer kan geld kon verdienen als ik verder ging met bedrijven helpen met hun socials. Dit was begin van het derde jaar op het hbo. Zo is het begonnen. Ik liet al zien wat ik kon door Hou Het Luchtig, dat was mijn portfolio zonder dat ik al klanten had.

Ik koos voor het ondernemerschap

Na mijn studie koos ik echt bewust voor het ondernemerschap. Zo maakte ik de reis van student naar ondernemer écht. Daarvoor beschouwde ik het meer als een bijbaantje, ondanks dat ik al was ingeschreven bij KvK. Maar ook ik kon op dat moment, na mijn studie, geen passende vacatures vinden. Maar ik had ook geen opdrachten names Studio Luchtig, Hou Het Luchtig lag stil… Ik was wel afgestuurd. Ik vond het een logische keuze om verder te gaan met mijn bedrijven Hou Het Luchtig en Studio Luchtig. Ik had al wat ervaring door opdrachten aan te nemen tijdens studie. Dit was zeker een voordeel, omdat ik niet helemaal vanuit het niks begon. Ook had ik al ervaring met sales gesprekken en bijvoorbeeld zakelijke mails schrijven en administratie. Ook dat was erg fijn! Ik kreeg vragen zoals ‘moet je niet eerst even wat ervaring opdoen?’, en dan zei ik ‘dat doe ik’. Ik doe het alleen niet in loondienst, maar ik doe het zelf. Ik dacht, ik geef mezelf een half jaar om mijn eigen werk te creëren. En dat is gelukt! Ik werk nu parttime, verdien prima geld om leuk rond te komen en leuke dingen te kunnen doen én ik kan luisteren naar mijn lichaam zonder de balans te verliezen.

Mijn reis, mijn vrijheid, mijn leven

Ondernemen is voor mij middel tot het doel grenzeloos leven. Omdat ik ook op een zaterdag kan werken, als het op een vrijdag niet lukt. Zolang ik mijn afspraken na kom met de klant, kan ik werken wanneer en hoe ik dat wil. Door te ondernemen geeft het mij ook de vrijheid om mijn eigen ding te doen, zoals powernap in de middag of om 12.00 uur mijn laptop te sluiten indien nodig. Ook heb ik nu de mogelijkheid om niet afhankelijk te zijn van mijn lichaam. Ik kan namelijk naar mijn lichaam luisteren. Ik bewandel mijn eigen pad, doe dit op het tempo dat mijn lichaam aan kan en dat ik dat wil. Ik kies voor mijn zelf en zo doe ik wat het beste is voor mijn bedrijven. Ik ben mijn bedrijven, ik ben de ondernemer en ik kies. En dat is wat ondernemen met een beperking zo mooi maakt!

Mijn reis van student naar ondernemer! Wil je ook deze stap zetten? Beste advies; ga ervoor!

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

BLIJFT OP DE HOOGTE: SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest: