fbpx

Voor jezelf zorgen kent geen vakantie: dit doe ik nooit meer!

door | aug 16, 2022 | Chronisch Ziek, Leven, Mindset

Voor jezelf zorgen kent geen vakantie! Pff wat een leermoment! Het is maar goed dat mijn vakantie voorbij is… want mijn lichaam is toe aan routine, regelmaat, bewegen

Voor jezelf zorgen kent geen vakantie

Als je na 5 minuten yoga erachter komt dat je afgelopen vakantieweken mega eigenwijs bent geweest om het niet te doen omdat ik vakantie heb… super dom en waarom?! 

Ik wilde even niksen. En merkte laatste tijd dat ik steeds meer pijntjes kreeg en dat vond ik logisch na een week sjouwen en verhuizen. En ook geen fysio… 

En ik merkte dat ik vast zat en niet meer lekker kon bewegen. Dat hoort er nu eenmaal bij, dacht ik… Na een keer 6km wandelen merkte ik dat ik minder last kreeg in mijn boven rug. Ontspannen en bewegen. Dus dacht ik, dan ga ik yoga weer oppakken. 

Dit doe ik nooit meer!

En ik wist dat het niet oké was, maar dat mijn lijf zo vast zat, zoveel spanning en zo bleh. Dat had ik nog niet door! Ook na meerdere malen yoga te hebben gedaan is het frustrerend dat ik/mijn lichaam niet lukt om weer soepeler te worden. Bewegen en yoga helpt iets, tijdelijk. Daarna zit het weer vast. Wat ben ik mega blij dat ik deze week weer naar de fysio mag en hopelijk weer terug kan naar niveau van voor dozen sjouwen en niks doen… 

Maar de stap zette om weer te starten met yoga en bewegen, dat vergde verrassend veel van mij, mentaal. Om mezelf te confronteren met dat het niet zo lekker gaat. Het was makkelijker om niet te voelen… maar erg blij dat ik het afgelopen week meerdere keren mijn yogamat uitrolde en durfde te voelen. Dat ik door yoga weer 40 minuten naar mijn lichaam heb MOETEN geluisterd en nu ook weer vertrouwen heb in mijn lichaam en mezelf. 

Leermoment

Voor een volgende keer…

  • Wat is dus niet door had, ik zeg het altijd wel, maar wist niet dat het zo veel impact heeft. Is yoga. Voor een volgende keer blijf ik yoga doen. “Normaal” doe ik 20 minuten yoga, wellicht in de vakantieperiode dan 10 minuten. Even rekken en streken. Dat lijkt me altijd nog beter dan helemaal niks… dat weet ik mu wel!
  • Volgende keer blijf ik voelen en steek ik niet zo snel mijn kop in het zand. Want uiteindelijk heb ik een hele fijne vakantie gehad, maar veel minder pijn was ook wel relaxt geweest! Door te blijven voelen hoop ik eerder in te kunnen grijpen.
  • Accepteren dat zelfzorg geen kent!

Weer een leermoment. Blijven stilstaan, ademen, luisteren en echt horen wat er in je lijf gebeurt. In plaats van doorgaan en je kop in het zand steken.

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

BLIJFT OP DE HOOGTE: SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Voor jezelf zorgen kent geen vakantie