fbpx

Het is bijna weer zover, wintersportseizoen. Ben jij voorbereid?

voorbereid op wintersport

Oké… ik snap dat de herfst nog maar net is begonnen, maar de wintersportvakantie is al weer geboekt! Vorig jaar heb ik ook een aantal artikelen over de wintersport geschreven, zoals ‘wintersport 2017′, ‘spoonies op wintersport‘ en ‘even bijkletsen: wintersport‘. Het is mijn favoriete vakantie! Zo hier en daar komen er al wat sfeerbeelden voorbij en RTL Snowmagazine is weer te zien op tv. Ik krijg dan altijd meteen zin om mijn spullen te pakken en naar de bergen te gaan. Jammer genoeg ligt er nog geen sneeuw :). 

Ga jij voorbereid op wintersport?

Als iemand met een beperking wordt er altijd raar opgekeken als ik zeg dat ik van snowboarden houd. Als ik zeg dat iedereen op wintersport kan, bedoel ik ook iedereen! Maar je moet wel voorbereid op wintersport en je moet ook op tijd beginnen. Dus, ik heb een paar tips en die gelden voor iedereen! Ik heb er dus super veel zin in en jammer genoeg duurt het veel te lang voor dat ik op de piste sta. Al kan ik die tijd goed gebruiken om alles te regelen.

  • Conditie
    Zorg dat je conditie goed is! Ik probeer mijn conditie te verbeteren rond de wintersport door extra met de hond te lopen, te planken en hier voeg ik een aantal keer squashen aan toe. De beste regel is om hier mee te beginnen drie maanden van tevoren… uuh dat gaat mij meestal niet lukkken, misschien jou ook niet. Dus doe gewoon wanneer het jou uitkomt elke keer is meegenomen!
  • Materiaal
    Zorg ervoor dat je je ski’s en snowboard laat checken voor dat je op wintersport gaat door een specialist. Doe dit ruim op tijd want op het laatste moment wil iedereen zijn materiaal laten controleren. Wanneer alles gecheckt is ga je met een veiliger gevoeg de piste af en het is natuurlijk ook veel veiliger.
  • Helm
    Sinds een paar jaar is het verplicht, de helm! Koop een leuke helm en zet deze dan ook echt op. Iedereen draagt het dus je loopt niet voorschut. Ik heb een licht roze helm, dus helemaal geen straf om te dragen :).

Dit waren mijn tips om voorbereid op wintersport te gaan. Nu ben ik heel benieuwd naar die van jou. Laat het mij weten in de comments!

Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: