fbpx

Voordelen van ziek zijn & zeven dagen op bed liggen

voordelen van ziek zijn

Ik heb zeven dagen op bed gelegen… dat was al weer even geleden. Vorig schooljaar ben ik wonder boven wonder helemaal niet ziek geworden, ik heb 1 dag gemist. WAUW, dat is een persoonlijk record! Op mbo was ik veel ziek, laten we het daar maar niet over hebben. Dus toen ik vorig schooljaar helemaal niet ziek was geworden was eigenlijk gewoon geweldig :). Maar ik was misschien een beetje naïef om te denken dat dat dit jaar weer zou gebeuren. Ik merkte aan alles dat dit niet zomaar een paar dagjes was. Op dit moment gaat het beter. Ik ben nog wel aan de medicatie om niet te veel te hoesten, maar denk dat ik dat vanaf vandaag ook kan gaan afbouwen. Omdat ik waarschijnlijk niet de enige ben die ziek is & het voor mij deze winter waarschijnlijk ook niet de laatste keer zal zijn, heb ik een aantal voordelen van ziek zijn bedacht!

Voordelen van ziek zijn

 1. Middagdutjes
  Slapen!! Ik slaap vaak tussen de middag en zeker als ik ziek ben heb ik de extra rust nodig. Soms slaap ik half uur en soms twee uur. Voordeel van een middagdutje is dat je lichaam kan rusten en te herstellen. Ik denk eigenlijk niet dat dit meer uitleg nodig heeft, ik mis mijn middagdutjes nu al, heerlijk slapen!
 2. Geen geld uitgeven
  Een week ziek zijn betekend, een week geen autorijden en een week geen sociale activiteiten. Dus geld over, top!
 3. Netflix
  Ik was bij met alle series die ik wil zien op dit moment, maar om helemaal geen serie te volgen is wel heel saai. Dus heb ik een van mijn regels verbroken en die regel is nooit twee keer een serie kijken. Een aantal jaar gelden heb ik Gossip Girl gezien en ik dacht misschien is dat wel leuk om te kijken. Lange serie en je hoeft er niet bij na te denken. Dat bleek een top combinatie te zijn want ik heb 1,5 seizoen gekeken :).
 4. Afkicken
  Toen ik door had dat mijn lichaam echt niet snel beter zou worden kon ik een aantal dingen loslaten, zoals school en sociale media bijhouden. Ik kon daar toch niks voor doen terwijl ik in bed lag dus accepteerde ik dat ik rust moest houden en de rest daarna wel goed zou komen. Was stiekem best fijn. (Een tijdje geleden schreef ik over loslaten al een berichtje.)

Nou, ik hoop gewoon dat je niet ziek wordt, maar als het gebeurd hoop ik dat je hier wat steun aan hebt! Beterschap voor iedereen die nu ziek is.

Liefs, Fenna

1 Reactie

 1. conny
  23 november 2017 / 22:59

  ik was ook ziek. gelukkig maar een paar daagjes. Veel t.v. gekeken en weet nu weer heel veel meer overhet liefdesleven van een vleermuis. ( had ik altijd al willen weten) Maargoed het is weer voorbij en ik kan weer wat doen, ook al studeer ik niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: