fbpx

Vroeggeboorte: van kwetsbaar baby’tje naar 24 jaar later!

vroeggeboorte

Een vroeggeboorte is niet niks. Voor ouders een heftige periode! Op 23 maart 1996 ben ik 10 weken te vroeg geboren. Niet alleen door vroeggeboorte was dit een heftige periode, maar omdat bij mij het vruchtvlies brak met 13 weken. De doktoren hebben tegen mijn ouders de gehele zwangerschap gezegd dat beide kindjes (tweeling) dood geboren zouden worden. 

Vroeggeboorte: een kwetsbaar baby’tje

De doktoren hebben tegen mijn ouders de gehele zwangerschap gezegd dat beide kindjes dood geboren zouden worden. Bij mij, niet bij mijn tweelingzusje, brak het vruchtvlies met 13 weken. Hierdoor kreeg ik niet de ruimte, voedingstoffen en zuurstof die nodig waren om me goed te ontwikkelen. Dit heeft er uiteindelijk ook voor gezorgd dat de bevalling te vroeg begon. Eigenlijk met het doel om mijn zusje een grotere kans te geven om te overleven. Uiteindelijk beviel mijn moeder en was ik meteen al een doorzetter. Ik mocht alleen niet naar het ziekenhuis in Utrecht omdat ze er nog steeds vanuit ging dat ik het niet zou overleven. 12 uur doorzetten en ik mocht toch naar het ziekenhuis in Utrecht waar het apparaat stond dat mijn leven redden.

Lees ook:

Vroeggeboorte is onmenselijk voor ouders

Mijn ouders hebben mij een lange tijd niet mogen vasthouden omdat ik aan de beademing lag. Gelukkig mag en kan tegenwoordig meer! Toen gaven de dokters ook aan dat ik altijd in een rolstoel zou zitten met een zuurstoftank. Mijn ouders hebben toen een nieuwe auto gekocht waar een rolstoel in kon… 10 weken later mocht ik naar huis. Mijn zusje bleef in het ziekenhuis in Tilburg en mocht na 8 weken naar huis. Altijd als ik hier aan denk krijg ik een brok in mijn keel en springen de tranen in mijn ogen. De angst die mijn ouders hebben meegemaakt is onmenselijk. Maar ze bleven altijd hopen, het is niet gedaan tot het gedaan is. Die instelling hebben ze allebei nog steeds. Zonder hun vertrouwen, steun en kracht hadden mijn zusje en ik het niet zover gebracht.

Ik blijf het confronterend vinden wat mijn toekomstbeeld was toen ik geboren werd. En hoe anders het leven kan lopen en je tegen ieders verwachting in totaal anders terecht komt.

Liefs, Fenna

WIL JIJ LEREN HOE JE JE NIET LAAT TEGENHOUDEN DOOR BEPERKENDE GEDACHTEN? OF DOOR JE EIGEN MENTALE OF FYSIEKE BEPERKINGEN? BESTEL DAN HIER MIJN EBOOK “ZO DENK JE GRENZELOOS POSITIEF!

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

vroeggeboorte
Share:

2 Reacties

  1. conny
    20 november 2020 / 15:07

    je komt uit een familie van sterke mensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: