fbpx

Wintersport met een beperking: last minute & eerste keer alleen

Wintersport met een beperking

“Ik ga liever op wintersport dan op zomervakantie,” zeg ik regelmatig. Laat ik dat dit jaar maar eens echt gaan doen. Ik had het niet verwacht dat ik in 2019 nog op wintersport zou gaan. Maar ik zag een kans en greep deze met beide handen aan! Sinds twee weken weet ik het zeker, wintersport 2019 is een feit. In tegenstelling tot 2018, toen was de wintersport eind 2017 al geboekt. Verschil moet er zijn. Omdat wintersport met een beperking soms nogal wat geregel kan zijn en het allemaal erg last minute is geweest klets ik jullie nu bij over hoe en wat. 

Wintersport met een beperking

Meestal is de wintersportvakantie redelijk lang van te voren geboekt. Maar dit jaar was het al snel duidelijk dat mijn ouders niet gaan vanwege de verhuizing en mijn broer ging met vrienden. En ik had me er eigenlijk al wel bij neergelegd dat ik een jaartje zou overslaan. Ik ging iets anders leuks doen, namelijk een vriendin opzoeken die in het buitenland een minor volgt. Toen ook dat niet doorging ben ik pas serieus gaan kijken of het toch een mogelijkheid was om op wintersport te gaan, alleen. Twee jaar geleden ben ik alleen naar Cambridge gegaan voor een taalcursus, kan ik toch ook alleen op wintersport? Uuhm, ja dat kan. Zit wel een redelijk groot prijskaartje aan. Toen ook dat dreigde mis te gaan vanwege de toren hoge kosten wilde ik het bijna opgeven, tot dat mijn tante aangaf dat ze op wintersport gingen.

Alleen op wintersport

Oké, ik ga niet helemaal alleen. Ik vlieg vrijdag 15 maart om 07.00 uur naar Salzburg en wordt daarna met de taxi in Grossarl afgezet. Mijn tante en oom zijn daar dan al. Zij skiën daar al 12 jaar en ik ben ook al een aantal keer in dit gebied geweest. In de eerste instantie gingen mijn tante en oom naar een ander hotel, waardoor ik meer op mijzelf ben aangewezen. Dat was juist positief. Ik merk dat ik dat nodig heb en omdat ik niet uit huis kan tijdens mijn studie probeer ik op dit soort momenten zelfstandiger te zijn. Geen probleem, ik hoef ook niet de hele dag alleen te zijn! Ideaal is dat mijn tante en oom grotendeels van mijn skispullen meenemen, mijn board en snowboardschoenen. En, ook fijn, ik kan met hun mee terugrijden. Hierdoor is het prijskaartje van de reis nog wel te doen. Ik heb het in ieder geval voor over!

Last minute wintersport

Ik weet dus nog maar kort dat ik 4 dagen naar de sneeuw ga en 3,5 dag snowboarden. Toch heb ik geprobeerd om mij zo goed mogelijk voor te bereiden. Door extra Nederland in Beweging te doen, elke ochtend oefeningen om mijn rug aan te sterken en wat steviger door te wandelen. Meer kan ik niet doen binnen twee weken. Omdat ik alleen ga boarden kan ik gewoon op mijn gemak doen en extra ga zitten met warme chocolademelk indien nodig (mijn tante en oom skiën niet dagelijks, ik ga gewoon de berg op!). Van mijn gezin ben ik de enigste die snowboard, de rest skiet, meestal volg ik mijn vader de berg af. Dat gaat nu niet! Ik heb al wel met hem de skikaart bekeken, dat doe ik normaal nooit haha. Ik moet nu toch weten wat al die icoontjes inhouden… Komt goed! Als ik verdwaal kan ik altijd nog mijn tante bellen.

Eerdere artikelen die ik schreef over wintersport met een beperking: wintersport 2017, ook in Grossarl. En hoe bereid jij je voor op wintersport? Wintersport met een beperking geeft wel de nodige aanpassingen, maar nu al zin in de schone lucht van de bergen wat voor mij meer energie betekent!

Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: